Zerdeçalın faydalarından istifade etmek için her fırsatta kullanmaya başladık.Kekler pastalar yoğurlar derken çorbada kullandık.Zerdeçalın bir özelliği de insanı ısıtması.Kış ayları için ideal bir çorba...zerdeçalın faydaları Daha fazlası için bağlantıyı tıklayın lütfen.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz,1 çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tencereye 50ml zeytinyağını alın.Yemeklik doğranmış soğanları içine atın ve soteleyin Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.Yıkanmış 1 su bardağı mercimeği ve doğranmış patatesi ve havucu ekleyin.
Suyu, tuz ve karabiberi,zerdeçalı ilave edip kaynayınca altını kısın, mercimekler,havuçlar ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.Pişen çorba malzemelerini çorba yapmak için kullandığınız mixerle iyice ezin.Bir taşım daha kaynatın
Üzeri için: Tereyağını eritin ve pul biber ile karıştırın.
Not:Bir gün önceden kalmış ekmek yada pidelerinizi küçük küp doğrayın.Fırında üzerine tereyağı sürerek kızartın çorbalarla birlikte servis edin.
20 Aralık 2015 Pazar
19 Aralık 2015 Cumartesi
Atom Kurabiye
Atom kurabiyeyi kurumuş meyvelerle hazırlayabileceğiniz gibi değişik dolgu malzemeleri de kullanabilirsiniz.Mesela kuru yemiş,çikolata veya taze meyve marmelatıda çok güzel yakışır.Atom kurabiyenin diğer adı limon sıkacağı kurabiye.Resimdeki şekli vermek için bir limon sıkacağına ihtiyaç var.tarifin tamamı aşağıda.
MALZEMELER
150 gm tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
HAZIRLANIŞI:
DİLBER DUDAGI
En kolay tarifler bayram tatlıları, misafir ikramları bu blog da.Bizi izlemeye devam edin.
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİ
150 gm ceviz
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 bardak su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt eklenir. çıtır çıtır olması için 1 tatlı kaşığı sirkesi konur. Tuzu atılır ve kabartma tozu eklenir. Aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır. 15-20 dakika dinlendirilir. Un ve nişasta karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üst üste dizilir ve merdane ile büyükçe tekrar açılır.Önce altı santim eninde,uzunluğu yufkanın uzunluğu kadar şeritler kesilir.Bu şeritlerin arasına ceviz onur uzunlamasına ikiye katlanır.Çay bardağı ağzı ile yarım daire parçalar kesilir.Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvı yağ tereyağ kaynatılıp dökülür ve 175 derecede fırına verilir.
ŞERBETİNİN HAZIRLANMASI: 3 bardak şeker 3 bardak su kaynatılır ve 1 dilim limon atılır. Şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır.Fırından çıkan dilber dudağı ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Dilber dudağı sunuma hazır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİ
150 gm ceviz
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 bardak su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt eklenir. çıtır çıtır olması için 1 tatlı kaşığı sirkesi konur. Tuzu atılır ve kabartma tozu eklenir. Aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır. 15-20 dakika dinlendirilir. Un ve nişasta karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üst üste dizilir ve merdane ile büyükçe tekrar açılır.Önce altı santim eninde,uzunluğu yufkanın uzunluğu kadar şeritler kesilir.Bu şeritlerin arasına ceviz onur uzunlamasına ikiye katlanır.Çay bardağı ağzı ile yarım daire parçalar kesilir.Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvı yağ tereyağ kaynatılıp dökülür ve 175 derecede fırına verilir.
ŞERBETİNİN HAZIRLANMASI: 3 bardak şeker 3 bardak su kaynatılır ve 1 dilim limon atılır. Şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır.Fırından çıkan dilber dudağı ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Dilber dudağı sunuma hazır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Etiketler:
baklava,
bayram tatlıları,
cahide sultan tatlıları,
cevizli fıstıklı tatlı,
dilber gudağı,
nefis yemek tatlıları,
oktay usta tatlıları,
osmanlı tatlıları,
şerbetli tatlılar
KıymalıBulgurlu Köfte
BULGURLU KÖFTE:Konya yöresine ait bir köfte.Konya merkezde yapıldığını görmedim ama Çumra ilçesi,eski adı[ Garamangırı]yeni adı Güvercinlik olan köy halkının eskiden beri yaptığı bir köfte.Bu köy halkının ataları belkide doğu dan göç etmiş olabilir.Bulgurlu köfte dışında köy halkı bütün doğu yemeklerini eski tarihlerden bu yana büyük bir maharetle yapmakta.
MALZEMELER
500 gm kuzu kıyma.
2 su bardağı dügü [köftelik bulgur]
1 çorba kaşığı reyhan.
2 adet kuru soğan.
1 yemek kaşığı biber salçası.
1 yemek kaşığı domates salçası.
1 çay kaşığı tuz,pul biber,kimyon.
İnce bulgur ve kıyma yoğurma kabına alınır. Salçalar reyhan, rondoda çekilen soğanlar eklenir. Tuz ile baharatlar ilave edilir.Bütün malzeme özleşene kadar yoğurulur. Özelliği su katılmadan sadece etin ve soğanın suyu ile yoğurulmasıdır. Bütün malzeme birbirini iyicene tutunca ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Yuvarlak ve yatsı köfteler elde edilir kenarları düzlenerek tekerlek şekli verilir. Izgara tavasında veya ekmek sacında hiç yağlanmadan kendi yağında pişirilir.
Kokostar Kek
KAKAOLU ÇAYLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
MALZEMELER
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
DOLGU İÇİN:
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın akı[yumurta akı yerine köpük helva kullanabilirsiniz]
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. İçerisine 1 su bardağı soğutulmuş demli çay, 1 su bardağı sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un katılarak mikserle kıvama gelene kadar
karıştırılır.
Hindistan cevizi, pudra şekeriyle karıştırılır, içine yumurta akı koyularak yoğurulur. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
Kek kalıbına, kek karışımının yarısı dökülür. Ardından Hindistan cevizi topları kalıba yerleştirilir. Üzerine kek karışımının geri kalanı toplar görülmeyecek şekilde dökülür. Kek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Fırından çıkan kek soğuyunca kalıbından çıkartılır ve erimiş beyaz çikolata sıkma torbasıyla kekin üzerine istenilen şekilde akıtılır.
MALZEMELER
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
DOLGU İÇİN:
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurtanın akı[yumurta akı yerine köpük helva kullanabilirsiniz]
HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtalar köpük köpük olana kadar çırpılır. İçerisine 1 su bardağı soğutulmuş demli çay, 1 su bardağı sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve un katılarak mikserle kıvama gelene kadar
karıştırılır.
Hindistan cevizi, pudra şekeriyle karıştırılır, içine yumurta akı koyularak yoğurulur. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.
Kek kalıbına, kek karışımının yarısı dökülür. Ardından Hindistan cevizi topları kalıba yerleştirilir. Üzerine kek karışımının geri kalanı toplar görülmeyecek şekilde dökülür. Kek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Beyaz çikolata benmari usulü eritilir. Fırından çıkan kek soğuyunca kalıbından çıkartılır ve erimiş beyaz çikolata sıkma torbasıyla kekin üzerine istenilen şekilde akıtılır.
17 Aralık 2015 Perşembe
Ağlayan Kek
Adı ağlayan kek ama ağlamasına fırsat vemeden çabucak yiyip bitireceğiniz bir kek.Bizim evde keklerin ağladığı görülmemiş henüz..Ağlayan kek genelde kakaolu yapılır.Bir farklılık yapıp kakao kullanmadım.Damla çikolata kullandım.Bu şekilde de güzel oldu...
Ağlayan Kek Yapılışı:
Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu, unu ve sütü ilave edip tekrar iyice çırpılır.Kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcam veya yuvarlak tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 170-180° fırında 25-30 dakika pişirilir.İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile veya lolipop çöpü ile delinir.1,5- 2 su bardağı süt kekin üzerine gezdirilir.
Çikolata sosu: Üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur.Kekin üzerine çikolata sosu dökülerek düzeltilir.Ağlayan kek bir süre dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Malzemeler:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
4-5 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
Damla çikolata isteğe göre
Keki ıslatmak için:
1,5-2 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
Not: Keki ıslak sevmeyenler az süt ile keki ıslatabilir.Bir kaç saat dinlendirilirse daha güzel olur.
Üzerini kremşanti ile de süsleyebilirsiniz.Bunun için:Kek tamamen soğuduktan sonra üzerindeki tarife göre hazırlanan kremşanti sürülür.Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gerekir.Afiyet olsun.
Not:Tarif kakaolu hazırlanıyor.Ben bu sefer bir farklılık yapıp kakao kullanmadım.Damla çikolata kullandım.Damla çikolatalı da harika oldu tercih sizin.
Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu, unu ve sütü ilave edip tekrar iyice çırpılır.Kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcam veya yuvarlak tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 170-180° fırında 25-30 dakika pişirilir.İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile veya lolipop çöpü ile delinir.1,5- 2 su bardağı süt kekin üzerine gezdirilir.
Çikolata sosu: Üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur.Kekin üzerine çikolata sosu dökülerek düzeltilir.Ağlayan kek bir süre dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Malzemeler:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
4-5 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
Damla çikolata isteğe göre
Keki ıslatmak için:
1,5-2 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
Not: Keki ıslak sevmeyenler az süt ile keki ıslatabilir.Bir kaç saat dinlendirilirse daha güzel olur.
Üzerini kremşanti ile de süsleyebilirsiniz.Bunun için:Kek tamamen soğuduktan sonra üzerindeki tarife göre hazırlanan kremşanti sürülür.Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gerekir.Afiyet olsun.
Not:Tarif kakaolu hazırlanıyor.Ben bu sefer bir farklılık yapıp kakao kullanmadım.Damla çikolata kullandım.Damla çikolatalı da harika oldu tercih sizin.
Etiketler:
ağlayan kek,
ağlayan kek nasıl yapılır,
çikolata solu kek,
damla çikolatalı kek,
kabaran kek,
kakaolu kek,
kek,
kekler,
nefis,
nefis kek nasıl yapılır,
oktay usta kekleri
BAKLAVA [ kıvrım]
BAKLAVA [kıvrım]
Yufka açmasını bilmeyenlerin bile kolayca yapabileceği bir baklava.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu da konulduktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tarifin tamamı sayfanın altında.
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır süt, sıvı yağ, tuz, sirke ve kabartma tozu katılır. Un azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.Resimde görüldüğü gibi büzülür. Tam ortaya ceviz konur. 4 köşe cevizin üzerine kapatılarak katlanır. Baklavalar ters çevrilerek fırın kabına dizilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Yufka açmasını bilmeyenlerin bile kolayca yapabileceği bir baklava.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu da konulduktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tarifin tamamı sayfanın altında.
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır süt, sıvı yağ, tuz, sirke ve kabartma tozu katılır. Un azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.Resimde görüldüğü gibi büzülür. Tam ortaya ceviz konur. 4 köşe cevizin üzerine kapatılarak katlanır. Baklavalar ters çevrilerek fırın kabına dizilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Etiketler:
baklavalar,
bayram tatlıları,
büzgü baklava,
cahide,
kıvrım,
kolay baklava,
nefis tatlılar,
nurselin mutfağı,
oktay usta baklavası,
sultan sofrası,
şerbetli tatlılar,
tatlılar,
tokat baklavası
Yufka Ekmek
Mayasız un su tuz ile yoğrulan hamur küçük toplar haline getirilir.Senitler de oklava ile açılan hamurlar sac üzerinde pişirilir.Yukarıdaki resimdeki bayan komşumuz Fatma açılan yufkaları pişiriyor.Aşağıdaki resimdeki komşumuz Hacer çok hızlı ve güzel yufka açar.Annemin komşuları.Resimde görülmeyen ben de dahil üç kişi daha var toplam beş kişi günde elli kilo unu ekmek yapabiliyor.
Yufka ekmeğinin en önemli özelliği dayanıklı olmasıdır. Türk kültüründe yardımlaşarak bir seferde komşu ve akrabaların da katılımıyla yapılır. Yapıldığı zaman ise herkes için çok miktarda yapılır. Üst üste dizilerek katman halinde stoklanır ve üzeri örtülür. Kullanılacağı zaman kuru yufkaların üzerine su serpilerek biraz bekletilerek yumuşaması sağlanır. Yenmeye hazır hale gelen yufka, öylece yenildigi gibi dürüm olarak ya da çeşitli yemek malzemesi olarak da kullanılabilir.
Yufka Osmanlı İmparatorluğu mutfağının mirası olarak bu devletin eski toprakları üzerinde yer alan birçok ülkenin mutfağında bulunur. Yufkanın daha kalın bir biçimi Orta Asya Türk mutfağı kökenli görünmektedir. Yufka Kâşgarlı Mahmud'un Divân-ı Lügati't-Türk sözlüğünde yuvga olarak belirtilmekte ve işlevi açıklanmaktadır
Ancak hamur açma tekniği yörelere göre farklılıklar göstermektedir.Yufkaların çaplarının büyüklügüne göre isimlere de ayrılır.Yağlama bazlama bezdirme,şepit yuka gibi.
Etiketler:
bayatlamayan ekmek,
bazlama,
doğal ekmek,
evde ekmek yapımı,
kuru ekmek,
lavaş nasıl yapılır,
mayasız ekmek,
sac böreği,
sac ekmeği,
yufka,
yufka ekmek,
yufka ekmek nasıl yapılır
16 Aralık 2015 Çarşamba
Çikolatalı Çatlak Kurabiye
Çok lezzetli bir kurabiye.Bu tarifi yapalı epey oldu.Resimlerimi karıştırırken gördüm yayınlamayı unuttuğum pek çok tarif den biri.Fransızca dan çevirerek yaptığım bir kurabiye.İçine kakao konulmuyor sadece çikolata ile yapılıyor.Biz çok sevdik İşte malzeme listesi ve yapımı.
Malzemeler:
200 gm tereyağı yada margarin
80gm bitter çikolata
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Aldığı kadar un
vanilya1 paket
Üzeri için: pudra şekeri
Hazırlanışı:Yağı tavada yakmadan ısıtın.Isınan tereyağını ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ilave edip eritin.Ayrı bir kapta yumurta ile pudra şekerini çırpın.Erimiş olan çikolatalı tereyağına, yumurtalı karışımı ilave edin. Kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş sıvı malzemelere yedirip sert olmayan bir kurabiye hamuru elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın.Geniş bir kabın içine bolca pudra şekeri koyun.Küçük topları pudra şekerine iyice bulayın tepsiye dizin.Kurabiyeler pudra şekerini içine çekecektir,tekrar tekrar pudra şekerine bulayın.180 derecede 15 dakika pişirin.
Malzemeler:
200 gm tereyağı yada margarin
80gm bitter çikolata
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
Aldığı kadar un
vanilya1 paket
Üzeri için: pudra şekeri
Hazırlanışı:Yağı tavada yakmadan ısıtın.Isınan tereyağını ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ilave edip eritin.Ayrı bir kapta yumurta ile pudra şekerini çırpın.Erimiş olan çikolatalı tereyağına, yumurtalı karışımı ilave edin. Kabartma tozu vanilya ve unu yavaş yavaş sıvı malzemelere yedirip sert olmayan bir kurabiye hamuru elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar yapın.Geniş bir kabın içine bolca pudra şekeri koyun.Küçük topları pudra şekerine iyice bulayın tepsiye dizin.Kurabiyeler pudra şekerini içine çekecektir,tekrar tekrar pudra şekerine bulayın.180 derecede 15 dakika pişirin.
Çilek Soslu İrmik Pastası
Çilek soslu irmik pastası ile biraz nostalji yapalım. Bir zamanlar ne de çok yapardık.Ufuk adında bir komşumuz vardı.Bir gün komşuları kabul etti çalışıyordu kadın, önceden hazırlanmış belli. İyi ki de hazırlanmış.Komşuların kaç kişi geleceği belli değil.Herkes birbirine haber veriyor, nereden baksan yirmi kişi varız.Hoş beş derken çay faslı başladı. Bir kişi çay dağıtırken bir kişide çay şekeri dağıtıyor. Şeker herkese yetmedi daha ilk çayda yarıda kaldı.Arkası varmış Allah dan. Eee o kadar kişiye şeker mi yeter çaya dört beş şeker koyarsan......İşte ilk Ufuk ablada yemiştim irmik pastasını.Hey gidi günler hey.
MALZEMELER
7 su b. süt
1 ,5 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
11 çorba kaşığı irmik
(şeker ve irmik 240 ml ölçek dolusu)
İÇİ İÇİN:1 paket kakaolu bisküvi
SOS İÇİN:
1 kase çilek
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye alıyoruz.Toz şekeri, irmiği ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı koyup altını kapatıyoruz.
Silikon kalıbımızı sıvı yağ la yağlıyoruz ve irmik kremasının yarısını kalıba döküp üzerine elimizle kırdığımız kakaolu bisküvileri serpiyoruz. Kalan irmik kremasını da bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kalıbı bir tepsiye koyuyoruz ki silikon kalıpta şekli bozulmasın. Tatlımızı buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
1 ,5 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
11 çorba kaşığı irmik
(şeker ve irmik 240 ml ölçek dolusu)
İÇİ İÇİN:1 paket kakaolu bisküvi
SOS İÇİN:
1 kase çilek
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye alıyoruz.Toz şekeri, irmiği ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı koyup altını kapatıyoruz.
Silikon kalıbımızı sıvı yağ la yağlıyoruz ve irmik kremasının yarısını kalıba döküp üzerine elimizle kırdığımız kakaolu bisküvileri serpiyoruz. Kalan irmik kremasını da bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kalıbı bir tepsiye koyuyoruz ki silikon kalıpta şekli bozulmasın. Tatlımızı buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Çilek Sos Hazırlanışı:Çilekleri ayıklayıp robottan geçiriyoruz. Çilek püresini küçük bir tencereye aktarıyoruz. Toz şekeri, suyu ve nişastayı döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Servis tabağına tatlıyı ters çeviriyoruz. Üzerine çilek sosunu dökerek servis ediyoruz.
Etiketler:
çilek soslu irmik pastası,
çilek sosu nasıl yapılır,
irmik,
irmik pastası,
meyve sosu nasıl yapılir,
oktay usta tatlıları,
pasta,
pastalar,
sütlü irmik,
sütlü tatlılar,
yalancı tavuk gögsü
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)