Zerdeçalın faydalarından istifade etmek için her fırsatta kullanmaya başladık.Kekler pastalar yoğurlar derken çorbada kullandık.Zerdeçalın bir özelliği de insanı ısıtması.Kış ayları için ideal bir çorba...zerdeçalın faydaları Daha fazlası için bağlantıyı tıklayın lütfen.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
2 adet havuç
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz,1 çay kaşığı zerdeçal
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tencereye 50ml zeytinyağını alın.Yemeklik doğranmış soğanları içine atın ve soteleyin Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.Yıkanmış 1 su bardağı mercimeği ve doğranmış patatesi ve havucu ekleyin.
Suyu, tuz ve karabiberi,zerdeçalı ilave edip kaynayınca altını kısın, mercimekler,havuçlar ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.Pişen çorba malzemelerini çorba yapmak için kullandığınız mixerle iyice ezin.Bir taşım daha kaynatın
Üzeri için: Tereyağını eritin ve pul biber ile karıştırın.
Not:Bir gün önceden kalmış ekmek yada pidelerinizi küçük küp doğrayın.Fırında üzerine tereyağı sürerek kızartın çorbalarla birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder