11 Ağustos 2014 Pazartesi

ÇİNGENE TAVUĞU (ÇİNGENE KEBABI)

Çingene kebabı, veya çoban kebabı göçebe yaşayan yanında pişirme malzemesi tencere vesaire olmayanların ( piknikcilerin,avcıların) tercih ettikleri bir yöntem genelde tavukla yapılır ama avcılar av eti ilede yapabilir.çingene kebabı için malzemeler: tavuk,patates,soğan,tuz biber ve en önemli olmazsa olmaz malzeme 10,15 litrelik yag tenekesi, bol miktarda odun.
  Pişirme alanı çevreye ateş tutuşmasın diye temizlenir ot,çöp vesair.bir dal parçası topraga yarim metresi yüzeyde kalacak şekilde gömülür,bu kazıgın etrafına patates,sogan koyulur üzerine önceden terbiye edilmiş tavuklar  geçirilir,bu işlemden sonra tavukların üzerine teneke kapatılır,tenekenin yanlarına ve üstüne odun sıralanır ve odunlar tutuşturulur,en az 45 dakika odunlar yanıp bitinceye kadar bekletilir
     Bir ikinci yöntemde,patatesleri soganları soyup iri parçalayın küçük bir tepsinin üzerine koyun, bir şiş e tavukları geçirip dik duracak şekilde sebzelerin uzerine yerleştirin,üzerine tenekeyi kapatıp pişirme işlemini yapın ,

Posted via Blogaway