Çilek soslu irmik pastası ile biraz nostalji yapalım. Bir zamanlar ne de çok yapardık.Ufuk adında bir komşumuz vardı.Bir gün komşuları kabul etti çalışıyordu kadın, önceden hazırlanmış belli. İyi ki de hazırlanmış.Komşuların kaç kişi geleceği belli değil.Herkes birbirine haber veriyor, nereden baksan yirmi kişi varız.Hoş beş derken çay faslı başladı. Bir kişi çay dağıtırken bir kişide çay şekeri dağıtıyor. Şeker herkese yetmedi daha ilk çayda yarıda kaldı.Arkası varmış Allah dan. Eee o kadar kişiye şeker mi yeter çaya dört beş şeker koyarsan......İşte ilk Ufuk ablada yemiştim irmik pastasını.Hey gidi günler hey.
MALZEMELER
7 su b. süt
1 ,5 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
11 çorba kaşığı irmik
(şeker ve irmik 240 ml ölçek dolusu)
İÇİ İÇİN:1 paket kakaolu bisküvi
SOS İÇİN:
1 kase çilek
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye alıyoruz.Toz şekeri, irmiği ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı koyup altını kapatıyoruz.
Silikon kalıbımızı sıvı yağ la yağlıyoruz ve irmik kremasının yarısını kalıba döküp üzerine elimizle kırdığımız kakaolu bisküvileri serpiyoruz. Kalan irmik kremasını da bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kalıbı bir tepsiye koyuyoruz ki silikon kalıpta şekli bozulmasın. Tatlımızı buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
1 ,5 su b. toz şeker
1 pk. vanilya
11 çorba kaşığı irmik
(şeker ve irmik 240 ml ölçek dolusu)
İÇİ İÇİN:1 paket kakaolu bisküvi
SOS İÇİN:
1 kase çilek
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
HAZIRLANIŞI:
Sütü tencereye alıyoruz.Toz şekeri, irmiği ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı koyup altını kapatıyoruz.
Silikon kalıbımızı sıvı yağ la yağlıyoruz ve irmik kremasının yarısını kalıba döküp üzerine elimizle kırdığımız kakaolu bisküvileri serpiyoruz. Kalan irmik kremasını da bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kalıbı bir tepsiye koyuyoruz ki silikon kalıpta şekli bozulmasın. Tatlımızı buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
Çilek Sos Hazırlanışı:Çilekleri ayıklayıp robottan geçiriyoruz. Çilek püresini küçük bir tencereye aktarıyoruz. Toz şekeri, suyu ve nişastayı döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Servis tabağına tatlıyı ters çeviriyoruz. Üzerine çilek sosunu dökerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder