27 Aralık 2015 Pazar

Sarıyer Böreği


Hazır baklava yufkasından kolayca hazırlayıp misafirlerinize ikram edeceğiniz bir börek.Boş vakitlerinizde hazırlayıp pişirmeden buzlukta 1-2 gün bekletebilirsiniz.
     










Sarıyer Böreği malzemeleri:

12 tane baklava yufka Yarım kilogram kıyma
2 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yufkaların Arasına Sürmek İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı
çörek otu (üzerine)

Sarıyer Böreği Tarifi: Kuru soğanları yemeklik doğrayalım. Bir tencerede çok az yağ ile soğanları soteleyin. kıymayı ilave ederek kavrulana kadar iyice pişirin. Tuz karabiber fıstık ve kuş üzümlerini ilave edilip karıştırın.Ocaktan alıp soğutun.
Tezgaha bir kat baklava yufkasını serin. Üzerine fırça yardımı ile nazikçe sıvı yağ sürün. Normal yufkaya göre ince olduğu için biraz hassas davranmak gerekiyor. Sonra bir kat daha yufka koyun. Onuda yağlayın. Üçüncü katıda koyun bu kata yağ sürmeyin. Soğuyan kıymalı harçtan yufkanın  uzun kenarına 2 yemek kaşığı kadar harç yerleştirip rulo yapın.( Ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde ) Tepsiye dizin. Bıçakla eşit parçalara bölün.(Tepsiyi yağlamayın börekte kullandığımız yağ kafi geliyor).
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısını sürün. Çörek otu serpin. En az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Not:  çıtırlığının gitmemesi için servise 20 dakika kala pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: