5 Şubat 2014 Çarşamba

KURU KABAK KAVURMASI

Malzemeler
1 kase Kuru kabak
1 tutam kuru biber
1 tutam kuru domates
1 cay bardagi zeytinyagi
1 adet kuru sogan
2 dis sarmsak
      Kuru malzeme guzelce yikanir,ustu basacak kadar su koyulup,yumusayincaya kadar haslanir.
Tencerede julyen dogranmis soganlar,ve sarmsaklar sotelenir,yumusayan kabak kurulari tencereye ilave edilir,kavrulur,tuz ilave edip servis edilir.uzerine yogurt dokup,isterseniz tereyagi tavada eritip yogurdun uzerine ilave edebilirsiniz.

Posted via Blogaway

HİNDİ KAKAÇ ( hindi doner)

      KAKAÇ
Benim annem sarıgeçili yörüğü,yörükler bu yemegi sacda koyun etinden yaparlar.Turkmenis'dan gelen misafirimize bu yemeği sormuştuk,onlarda yaparlarmış,orada adi KAKMAÇ mış.
Hindi eti incecik yapraklar halinde kesilir.tavaya bir bardak zeytinyağı,iki.kaşık tereyağı ilave edip ısıtılır,hindi yaprakları yagin uzerine konulur.harlı ateşte çevirerek pişirilir tuz biber baharat eklenir.isterseniz ekmek arası yapabilirsiniz.Afiyet olsun.kakaç in asli koyun etinden yapılır,hindide güzel oluyor


FIRINDA AYVA

Ayva yiyenin bebegi guzel olur derler,ozellikle hamilelere tavsiye edilir,ama cok sert bir meyve oldugu icin yemekte zorluk cekilir,ben firinlamayi denedim,sonuc superdi,
        Kisi basina birer tane ayva,180 derecede firinlaniyor,hepsi bu.
    
         Mutlaka deneyin.


Posted via Blogaway

AYVA TATLISI

5 adet ayva
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi su
1 paket kremsanti
      Ayvalar ortadan ikiye bolunup,cekirdekleri cikarilir,soyulur.
  Tencereye dizilip uzerine seker dokulur,su ilave edilir kisik atesde yumusayincaya kadar pisirilir.soguyunca bir paket kremsanti tarifine gore yapililip ayvalarin icine doldurulur.afiyet olsun.

Posted via Blogaway

LEVREK KIZARTMASI

Levrek in tam mevsimi,herseyi mevsiminde taze taze tuketmek,en sagliklisi.
     1 kilo deniz levregi,
  Kizartmalik yag,tuz, misir unu.

Levrekleri aldiginiz yerde temizletin,evde guzelce, kucuk olan pullarini bicak yardimi ile kaziyarak yikayip,suzdurun.tavaya bolca sivi yag koyun,levrekleri tuzlayip misir ununa bulayin,baliklarin kuyruklarindan tutup fazla unu silkeleyin,tavada nar gibi kizartip servis edin. Afiyet olsun.


Posted via Blogaway

MANTAR SOTE

300 gram.mantar
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Iki kasik tereyagi
Bir tane sarmisak
Bir adet kuru sogan
Iki,uc sap taze sogan
Iki tane domates
Tuz,biber
       Mantarlari tek tek suyun altinda yikayalip dograyalim.tavaya yagi koyup,dogranmis soganlari ve sarmsagi sotelemeye baslayalim, soganlar biraz olunce mantarlari ilave edelim, daha sonra domateslerin kabuklarini soyup taze biberleride ince ince kiyip  mantarlarin uzerine ekleyelim,sebzeler yumusayincaya kadar pisirelim,tuz ve biberini ayarlayip servis edelim.dereotu ile susleyelim.afiyet olsun

Posted via Blogaway