En kolay tarifler bayram tatlıları, misafir ikramları bu blog da.Bizi izlemeye devam edin.
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİ
150 gm ceviz
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 bardak su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt eklenir. çıtır çıtır olması için 1 tatlı kaşığı sirkesi konur. Tuzu atılır ve kabartma tozu eklenir. Aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır. 15-20 dakika dinlendirilir. Un ve nişasta karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üst üste dizilir ve merdane ile büyükçe tekrar açılır.Önce altı santim eninde,uzunluğu yufkanın uzunluğu kadar şeritler kesilir.Bu şeritlerin arasına ceviz onur uzunlamasına ikiye katlanır.Çay bardağı ağzı ile yarım daire parçalar kesilir.Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvı yağ tereyağ kaynatılıp dökülür ve 175 derecede fırına verilir.
ŞERBETİNİN HAZIRLANMASI: 3 bardak şeker 3 bardak su kaynatılır ve 1 dilim limon atılır. Şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır.Fırından çıkan dilber dudağı ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Dilber dudağı sunuma hazır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİ
150 gm ceviz
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 bardak su
1 dilim limon
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurt eklenir. çıtır çıtır olması için 1 tatlı kaşığı sirkesi konur. Tuzu atılır ve kabartma tozu eklenir. Aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 12 bezeye ayrılır. 15-20 dakika dinlendirilir. Un ve nişasta karışımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp üst üste dizilir ve merdane ile büyükçe tekrar açılır.Önce altı santim eninde,uzunluğu yufkanın uzunluğu kadar şeritler kesilir.Bu şeritlerin arasına ceviz onur uzunlamasına ikiye katlanır.Çay bardağı ağzı ile yarım daire parçalar kesilir.Fırın tepsisine dizilir.Üzerine sıvı yağ tereyağ kaynatılıp dökülür ve 175 derecede fırına verilir.
ŞERBETİNİN HAZIRLANMASI: 3 bardak şeker 3 bardak su kaynatılır ve 1 dilim limon atılır. Şerbeti pişirilip soğumaya bırakılır.Fırından çıkan dilber dudağı ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Dilber dudağı sunuma hazır istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder