BAKLAVA [kıvrım]
Yufka açmasını bilmeyenlerin bile kolayca yapabileceği bir baklava.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu da konulduktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tarifin tamamı sayfanın altında.
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır süt, sıvı yağ, tuz, sirke ve kabartma tozu katılır. Un azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.Resimde görüldüğü gibi büzülür. Tam ortaya ceviz konur. 4 köşe cevizin üzerine kapatılarak katlanır. Baklavalar ters çevrilerek fırın kabına dizilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Yufka açmasını bilmeyenlerin bile kolayca yapabileceği bir baklava.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu da konulduktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Tarifin tamamı sayfanın altında.
Yoğurma kabına yumurtalar kırılır süt, sıvı yağ, tuz, sirke ve kabartma tozu katılır. Un azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılır.Resimde görüldüğü gibi büzülür. Tam ortaya ceviz konur. 4 köşe cevizin üzerine kapatılarak katlanır. Baklavalar ters çevrilerek fırın kabına dizilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder