Tavuklu Patates Salatası:
Malzemeler
4-5 adet patates
1 adet havuç
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
1 adet tavuk göğsü
Tuz,kimyon,kırmızı toz biber
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sarı kırmızı dolma biber[kase olarak kullanılacak]
Hazırlanışı:Patatesleri soymadan yıkayıp haşlayın. Ayrı bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın,pişince küp küp doğrayın. Patateslerde pişince kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Yeşilliklerin hepsini bol suda yıkayıp kurulayın, ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin.Salata sosu için zeytinyağı limon suyu,tuz baharatları karıştırın.Bütün malzemeyi harmanlayıp karıştırın.Sarı dolma biberleri ortadan ikiye bölüp kaseler hazırlayın.Tavuklu patates salatasını bu kaselerde servis edin.
9 Nisan 2015 Perşembe
Kaymak Helvası
Kaymak helvasını babannemin yaptıgını hatırlıyorum.Yaz aylarında kullanılan bahçedeki ocakta.Gelinlere bırakmaz kendisi yapardı özene bezene.Hala babannemin kaymak helvasının tadı damagımda..
Kaymak Helvası
200 gr. kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
İlk olarak süt ile şekeri ocağa alıp kaynatın
Geniş bir tavaya kaymağı ve tereyağı alıp eritin.
Unun tamamını ekleyip kısık ateşte tahta kaşıkla kavurmaya başlayın.
Sürekli karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurun.
Unun rengi koyulaşınca yavaş yavaş sütlü şerbeti ekleyin ve hızlıca karıştırarak kıvamını çekmesini sağlayın.
Helva kıvama gelince,ocağı kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Dilerseniz kaşıkla lokmalar alıp servis tabağına yerleştirin.
Dilerseniz ılınınca şekil verip üzerlerine fıstık taneleri koyarak servise hazırlayın
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)