Yumurtalar ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu, unu ve sütü ilave edip tekrar iyice çırpılır.Kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcam veya yuvarlak tepsiye dökülür.Önceden ısıtılmış 170-180° fırında 25-30 dakika pişirilir.İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile veya lolipop çöpü ile delinir.1,5- 2 su bardağı süt kekin üzerine gezdirilir.
Çikolata sosu: Üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulur.Kekin üzerine çikolata sosu dökülerek düzeltilir.Ağlayan kek bir süre dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Malzemeler:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
4-5 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
Damla çikolata isteğe göre
Keki ıslatmak için:
1,5-2 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
Not: Keki ıslak sevmeyenler az süt ile keki ıslatabilir.Bir kaç saat dinlendirilirse daha güzel olur.
Üzerini kremşanti ile de süsleyebilirsiniz.Bunun için:Kek tamamen soğuduktan sonra üzerindeki tarife göre hazırlanan kremşanti sürülür.Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır. Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gerekir.Afiyet olsun.
Not:Tarif kakaolu hazırlanıyor.Ben bu sefer bir farklılık yapıp kakao kullanmadım.Damla çikolata kullandım.Damla çikolatalı da harika oldu tercih sizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder