MİDYE BÖREK
Malzemeler:
Bir paket yufka
İki adet yumurta
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı yoğurt
Bir çay bardağı zeytinyağı
İÇİ MALZEME: beyaz peynir,maydonoz,nane kırmızı biber.
Yapılışı: Derin bir kase içerisine süt, yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları iyice çırpın.
mermer tezgah üzerine bir adet yufkayı serip üzerine hazırladığınız harçtan sürüp dört eşit parçaya bölün.Kestiğiniz yufkanın sivri ucunu geniş kısmına kadar büzdürüp, kenar kısımlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde koyun.
Üst üste gelen kısıma bir miktar peynirli iç koyup büzgülü kısım üste gelecek şekilde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Diğer yufkaları da aynı işlemi uygulayın,yufkaların üzerine sürdügümüz harçtan böreklerin üzerlerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.