24 Ekim 2014 Cuma
DEREOTLU POĞAÇA
DEREOTLU POĞAÇA
Malzemeler:
200 gram erimiş soğutulmuş margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
3 yumurta (1adet yumurtanın sarısı üzeri için ayırılır.)
1 adet kabartma tozu,yarım demet dereotu
1 kase dolusu beyaz peynir,aldığı kadar un,yaklaşık 4,5-5 su bardağı kadar.
Yapılışı:
Margarin zeytinyağı, yoğurt ve yumurta iyice çırpılır. Üzerine incecik kıyılmış dereotu ile peynir karışımı dökülür. Unu, kanartma tozunu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yarım saat kadar dolapta dinlendirip ceviz büyüklüğünde bezeler alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Çok sevdiğim Dereotunun faydaları,
Kıyılmış yapraklarından, tohumlarından yapılan çay sinirlere iyi gelir. Yatıştırıcı özelliği vardır. Uykusuzluğa iyi gelir. Uyku sorunu olanlar için faydalıdır.
* Hıçkırığı giderir.
* Hazımsızlığa ve ishale iyi gelir.Doğal bir antiseptik olması nedeniyle, mikropları öldürerek ishalin tedavisine yardımcı olur.
* Hormonları düzenleyerek, adet kanamalarını düzenler.
* Anti-histaminik özellikleri sayesinde, alerji, hapşırma ve öksürüğe karşı iyi gelir.
* Ağızda çiğnenen tohumları ağız kokusunu önler. Ağız içini dezenfekte edip, hijyenlik sağlar. Antioksidan etkisi ile bakterilerin zararlarına karşı, diş ve diş etlerini korur.
* Kasiyum bakımıdan zengin olduğundan, kemik ve diş sağlığı için faydalıdır.
* Vücuda kuvvet ve çeviklik verir.
* Uyuşturucu maddeler ile oluşan zehirlenmeler de, tedavi edici ilaç olarak kullanılır.
* Göz hastalıklarına iyi gelir.
* Zayıflamaya yardımcı olur.
* Safra ve sindirim suyu salgılanmasını sağlar.
* Mide ve bağırsak gazlarını önler.
* Ağrı ve krampları giderir.
* İdrar söktürür. Vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.
* İştah açar.
* Anne sütünü çoğaltır.
* Kansere karşı korur.
Etiketler:
açma,
börek,
börekler,
dereotlu poğaça,
kete,
patatesli poğaça,
peynirli pağaça,
poğaça,
poğaçalar,
simit
HUNİ KEK
Neden Huni kek ?Çünkü huni şeklinde bir aparat yardımı ile yapılıyor, tulumba tatlısı gibi Arapların yaptığı bu tatlıyı orjinal şeklinden çevirerek yaptım.Tatlının orjinal adı da Huni kek.
Malzemeler:
1 su bardağı kaynar su
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı yumurta, yaklaşık 4 büyük yumurta ve 2 beyaz
Kızartma için yağ
Süslemek için pudra şekeri
Yapılışı:
Su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatılır,bu karışıma azar azar unu ilave edilir ve iyice çırpılır 5 dakika pişirilir.Tulumba tatlısının hamurunu yapar gibi....
Pişen hamuru soğutun sonra yumurtaları birer birer ekleyin ve tamamen pürüzsüz, homojen olana kadar mikserin düşük hızında karıştırın.
Huni için boşalan ketçap yada mayonez kutusunu kullanıyoruz.
Hazırladığınız hamur karışımını kutuya doldurun.Spiraller çizerek şekil verin,arkalı önlü kızartıp kağıt üzerine alın. Sıvı yağı ısıtın çok sıcak olmayacak.
Pudra şekeri serpip servis yapın.
Şerbetli de yapabilirsiniz. Bilinen şerbetlerden yapıp ocaktan alır almaz hunı tatlılarını soğuk şerbetin içine atın.Bir iki dakika sonra şerbeti içine alacaktır.Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı kaynar su
6 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1/8 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı yumurta, yaklaşık 4 büyük yumurta ve 2 beyaz
Kızartma için yağ
Süslemek için pudra şekeri
Yapılışı:
Su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatılır,bu karışıma azar azar unu ilave edilir ve iyice çırpılır 5 dakika pişirilir.Tulumba tatlısının hamurunu yapar gibi....
Pişen hamuru soğutun sonra yumurtaları birer birer ekleyin ve tamamen pürüzsüz, homojen olana kadar mikserin düşük hızında karıştırın.
Huni için boşalan ketçap yada mayonez kutusunu kullanıyoruz.
Hazırladığınız hamur karışımını kutuya doldurun.Spiraller çizerek şekil verin,arkalı önlü kızartıp kağıt üzerine alın. Sıvı yağı ısıtın çok sıcak olmayacak.
Pudra şekeri serpip servis yapın.
Şerbetli de yapabilirsiniz. Bilinen şerbetlerden yapıp ocaktan alır almaz hunı tatlılarını soğuk şerbetin içine atın.Bir iki dakika sonra şerbeti içine alacaktır.Afiyet olsun.
kerebiç kurabiye
KEREBİÇ KURABİYESİ:Kilis yöresinin meşhur bayram ikramlıklarından dır Kerebiç.Seneler evvel Kilisli bir tanıdığımız anlatmıştı kelebiç kurabiyesini.Çok zengin Kilis mutfağı...
Bildigim tarifleri zaman zaman yazacagım İnşallah. Kilisliler bayramlarda aşagıda verdiğim tarifin 3-4 kat fazlasını yapıp her gelene ikram ederlermiş.Elinizde bir kalıp yoksa limon sıkacağının iç tarafını kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Yarım kilo irmik
250 gm un
200 ml zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
1/4 margarin veya tereyağı
1 Çay kaşığı mahlep
İçi için
1 Su bardağı ceviziçi
Bildigim tarifleri zaman zaman yazacagım İnşallah. Kilisliler bayramlarda aşagıda verdiğim tarifin 3-4 kat fazlasını yapıp her gelene ikram ederlermiş.Elinizde bir kalıp yoksa limon sıkacağının iç tarafını kullanabilirsiniz.
Malzemeler
Yarım kilo irmik
250 gm un
200 ml zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
1/4 margarin veya tereyağı
1 Çay kaşığı mahlep
İçi için
1 Su bardağı ceviziçi
2 yemek kaşığı silme toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 paket pudra şekeri
Önce içini hazırlayalım: Ceviz içi temizlenir, elde bıçakla küçük küçük doğranır (robotta çekmeyin) şekeri ve tarçını katıp bir kenarda bekletilir.
Hamuru için:Zeytinyağını iyice ısıtıp margarini içine atıp bir kenarda ılıyana kadar bekletelim.
Bir leğene irmik, un ve mahlebi koyup ılık su ile ıslatalım, asla yoğurmayın. Bir kaşıkla alelusul, özentisiz karıştırıp ılınan yağa eklenir.
En az yarım saat bekletilir. Sonra bir kase su ve bir kase zeytinyağı alalım yanımıza. Bir parça hamur alıp ılık suyla az yoğuralım.
Elimizi yağa batırıp yumurta büyüklügünde Kelebiç hamurundan alıp parmak yardımıyla içini oyalım ve ceviz içini bir kaşıkla doldurup kapatalım.
Hazırladıgımız hamur topunu Kerebiç kalıbında şekil veriyoruz.
Şekil verdiğimiz Kelebiçleri bir tahtanın üzerine çıkarıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsinize dizip fırında kurabiye pişirir gibi pişiriyoruz.
Pişen Kerebiçleri soğutup servis ederken üzerine mutlaka pudra şekeri dökünüz. Afiyet olsun
Kelebiç kalıplarının çok çeşitleri var,sizde bir kalıp yoksa limon sıkacagının iç tarafını kalıp olarak kullanabilirsiniz.
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 paket pudra şekeri
Önce içini hazırlayalım: Ceviz içi temizlenir, elde bıçakla küçük küçük doğranır (robotta çekmeyin) şekeri ve tarçını katıp bir kenarda bekletilir.
Hamuru için:Zeytinyağını iyice ısıtıp margarini içine atıp bir kenarda ılıyana kadar bekletelim.
Bir leğene irmik, un ve mahlebi koyup ılık su ile ıslatalım, asla yoğurmayın. Bir kaşıkla alelusul, özentisiz karıştırıp ılınan yağa eklenir.
En az yarım saat bekletilir. Sonra bir kase su ve bir kase zeytinyağı alalım yanımıza. Bir parça hamur alıp ılık suyla az yoğuralım.
Elimizi yağa batırıp yumurta büyüklügünde Kelebiç hamurundan alıp parmak yardımıyla içini oyalım ve ceviz içini bir kaşıkla doldurup kapatalım.
Hazırladıgımız hamur topunu Kerebiç kalıbında şekil veriyoruz.
Şekil verdiğimiz Kelebiçleri bir tahtanın üzerine çıkarıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsinize dizip fırında kurabiye pişirir gibi pişiriyoruz.
Pişen Kerebiçleri soğutup servis ederken üzerine mutlaka pudra şekeri dökünüz. Afiyet olsun
Kelebiç kalıplarının çok çeşitleri var,sizde bir kalıp yoksa limon sıkacagının iç tarafını kalıp olarak kullanabilirsiniz.
16 Ekim 2014 Perşembe
EKŞİLİ ET KABAĞI
Konya Karaman Ereğli yörelerinde yerli halk tarafından yetiştirilip pazarlarda satılır et Kabağı.Bildiğimiz kabaklardan farklıdır..Resimdeki çeşidinden başka, kalın uzun cinside vardır.Etli ve ekşili pişirilir.Yemeğin resmini en kısa zamanda koyacağım İnşallah.
Ekşili et kabağı
Malzemeler
Yarım su bardağı nohut(bir gece öneden ıslatılıp haşlanmış)
2 Yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
Yarım kg yağlı koyun veya kuzu eğe kemiği eti (doğranmış)
3 Baş kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 Baş sarımsak (ikiye, üçe bölünmüş)
1 Tutam ıtır veya kadife yaprağı (kıyılmış)
1Tutam reyhan yaprağı (kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Yarım demet nane (kıyılmış) yoksa kuru nane
1 Yemek kaşığı domates salçası
4 domates
¼ su bardağı su
1 et kabağı ( soyulmuş üçgen doğranmış)
¼ su bardağı koruk suyu veya limon suyu
1 çay kaşığı tuz (zevke göre fazla)
Yapılışı:Bu yemek toprak veya bakır tencerelerde pişirilir.Piştikten sonra bir gece bekletilir,ertesi gün ısıtılıp yenilir.Bir gece yıldızları görmezse tadı olmaz derler. Tencereye sırasıyla nohut, yağ, soğan, etleri ve kabakları yerleştir. Üzerine reyhan, kadife, nane ve maydanozları koyulur. Salça, su ile ezerek ilave edilir. Domateslerin kabuklarını soyulur üzerine doğranır. Ekşisini tuzunu ilave edip çok hafif ateşte pişirilir. Ertesi gün ısıtıp tabağa düzenlenir sofraya getirilir.
Ekşili et kabağı
Malzemeler
Yarım su bardağı nohut(bir gece öneden ıslatılıp haşlanmış)
2 Yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
Yarım kg yağlı koyun veya kuzu eğe kemiği eti (doğranmış)
3 Baş kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 Baş sarımsak (ikiye, üçe bölünmüş)
1 Tutam ıtır veya kadife yaprağı (kıyılmış)
1Tutam reyhan yaprağı (kıyılmış)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Yarım demet nane (kıyılmış) yoksa kuru nane
1 Yemek kaşığı domates salçası
4 domates
¼ su bardağı su
1 et kabağı ( soyulmuş üçgen doğranmış)
¼ su bardağı koruk suyu veya limon suyu
1 çay kaşığı tuz (zevke göre fazla)
Yapılışı:Bu yemek toprak veya bakır tencerelerde pişirilir.Piştikten sonra bir gece bekletilir,ertesi gün ısıtılıp yenilir.Bir gece yıldızları görmezse tadı olmaz derler. Tencereye sırasıyla nohut, yağ, soğan, etleri ve kabakları yerleştir. Üzerine reyhan, kadife, nane ve maydanozları koyulur. Salça, su ile ezerek ilave edilir. Domateslerin kabuklarını soyulur üzerine doğranır. Ekşisini tuzunu ilave edip çok hafif ateşte pişirilir. Ertesi gün ısıtıp tabağa düzenlenir sofraya getirilir.
26 Eylül 2014 Cuma
ACEMİ GELİN BAKLAVASI
ACEMİ GELİN BAKLAVASI:Adından da anlaşılacağı gibi acemi gelinlerin de kolayca yapacağı bir tatlı.Tadı da gerçekten çok güzel.ACEMİ GELİN BAKLAVASI nın tepsideki hali.İşte tarif
MALZEMELER:
1 Paket baklavalık yufka
1 Su bardağı ceviz içi
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğuması için bir kenara alınır. Baklavalık yufkalar tek tek düz bir zemine yayılıp üzerine çekilmiş ceviz yayılır. Büzüştürülerek toplanıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilip 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Diğer tarafta şeker, süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağ mikserle çırpılır. Pembeleşen tatlının üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp 5 dakika kadar dinlendirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis edilir.
REVANİ (ORJİNALİ)
Revani annemin çokca yaptığı, babamın bir tepsiyi akşamdan sabaha kadar bitirdigi bir tatlı.Orjinal revani tarifinde yağ ve yoğurt yoktur.Bu da orjinal revani tarifi.
Malzemeler
8 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 Su bardagı irmik
2 Su bardağı un
Bir paket vanilya,kabartma tozu
Dolmalık fıstık
Şerbeti için; 4 su bardağı şeker,3 su bardağı su, yarım limon.Şeker ile su kaynayınca içine limon suyu ilave edilir, kıvama gelince ocaktan alınır.
Revani Yapılışı
8 Yumurta beyazı 1çay bardağı şeker mikserle çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına gelince irmik, un, yumurta sarıları,vanilya ve kabartma tozu konup yavaşça karıştırılarak yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye boşaltılır. Üzerine dolmalık fıstık aralıklarla yerleştirilip 180 derecede ısıtılmış fırında kizarıncaya kadar pişirilir. Pişen revaninin üzerine şerbeti dökülür,soğuyunca servis edilir.
Malzemeler
8 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 Su bardagı irmik
2 Su bardağı un
Bir paket vanilya,kabartma tozu
Dolmalık fıstık
Şerbeti için; 4 su bardağı şeker,3 su bardağı su, yarım limon.Şeker ile su kaynayınca içine limon suyu ilave edilir, kıvama gelince ocaktan alınır.
Revani Yapılışı
8 Yumurta beyazı 1çay bardağı şeker mikserle çarpılır. Koyu yoğurt kıvamına gelince irmik, un, yumurta sarıları,vanilya ve kabartma tozu konup yavaşça karıştırılarak yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye boşaltılır. Üzerine dolmalık fıstık aralıklarla yerleştirilip 180 derecede ısıtılmış fırında kizarıncaya kadar pişirilir. Pişen revaninin üzerine şerbeti dökülür,soğuyunca servis edilir.
BALKABAKLI OKLAVADAN ÇEKME
BALKABAKLI OKLAVADAN ÇEKME
Bu tarifi 1994 yılında göçmen (muhaciri) Cemile Teyze'den almıştım.Komşum olan Cemile Teyze'ye göçmen yemekleri hakkında epey soru sormuştum.Şimdi onlardan birinin tarifini veriyorum.
Malzemeler:
Hamuru için
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çay bardağı su
2 Adet yumurta
1 Çay bradağı yoğurt
Aldıgı kadar un
Üzeri için; 200 gr tereyağı,açmak için nişasta.
İçi için; Balkabağı
Şerbeti için;
5 bardak şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı: 5 bardak şeker 4 bardak su ile kaynatılır, 1 yemek kaşığı limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri birleştirilip kulak memesi kıvamında yoğrularak dinlenmeye bırakılır.
Balkabakları rendelenir ve suyu sıkılıp sotelenir. Balkabakları yağ eklenmeden diriliğini kaybedene kadar pişirilir. Diriliğini kaybeden kabakların üzerine 4 yemek kaşığı şeker eklenir. Biraz daha sotelenip 1 çay kaşığı tarçın ve 4 adet karanfil atılıp hamurlar açılana kadar soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurlar ceviz büyüklüğünde bezelere
NOT: Bu tatlı tarifinin üzerine şerbet dökmeden börek gibi de yiyebilirsiniz.Cemile Teyze şerbetsiz yapardı.
KIRK KAT BAKLAVA
Kırk kat baklava...Adına bakıp da:"Kırk kat...Ben yapamam." demeyin. Yapımı çok kolay. Saat tuttum tam 45 dakika sürdü.Çıtır çıtır pastane baklavalarından güzel.İşte yapılışı:
Malzemeler.
Mısır nişastası,+ baklavalık un
250 gm tereyagı,margarinde olur.
2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı ceviz içi
2 Büyük çay bardagı su
Yarım limon suyu
Süslemek için Çam fıstıgı
Şerbeti için.
4 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
Yarım limon,kaynatıp bir kenarda bekletilir
Önce kırk kat baklavanın hamuru yoğurulur.2 çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ,alabildiğine un.Yumuşak bir hamur yapıp önce dört eşit parçaya ayırın,sonra her bir parçayı on tane beze yapın.Bezeler fındıktan büyük cevizden küçük olacak.
Bezeleri nişasta ile tabak büyüklüğünde açıp aralarına bolca nişasta serperek üst üste koyun.On tane olunca hepsini birlikte merdane ile tepsiye göre açın.İlk on katını tepsiye serip üzerine ufalanmış ceviz içinden serpin.Diğer otuz bezeye de aynı işlemi uyguladıktan sonra bıçağı yağa batırarak şekil verin,kesin.250 gm tereyağını 1 çay bardağı sıvı yağı iyice ocakta kızdırın.Kırk kat baklavanın her tarafına kaşık kaşık döküp 180 derecedelik fırında 45 dakika yavaş yavaş kızartın.45 dakikadan önce kızarırsa kırk kat baklavamız, fırının ayarını kısıp dakikası doluncaya kadar fırında bekletiyoruz ki çıtır çıtır olsun.Fırndan çıkan baklavayı biraz havalandırıp şerbetini veriyoruz.Kenarlarını Çam fıstığına bulayıp süslüyoruz.Afiyet olsun.
MİDYE TATLISI
Bayram yaklaşıyor telaş başladı,tatlısız olmaz tabi.Tek çeşit de olmaz.Şöyle azar azar baklava midye tatlısı, kadayıf...Bayramda gelen giden yer.Hem hafif hem görünümü ile süper olan midye tatlısı bayram için ideal.İşte tarif
Püf noktaları
Hamur malzemeleri
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu (maya ilede yapılıyor)
- 1 fiske tuz,aldıgı kadar baklavalık un
- Arasına serpmek için:Mısır nişastası
- Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
- İçi için: Ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı
- Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru küçük cevizler gibi beze yapıp dinlendirin
- Dinlendirme sonunda bolca nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
- 5- 6 Tanesinin aralarına nişasta serperek üstüste koyun. En üste sakın nişasta serpmeyin.
- Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün,yaklaşık 50 cm çapında.
- Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
- Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin
- Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın.
- Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın.
- Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını midye tatlısının üzerine kaşıkla gezdirin.
- 180 derecelik fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın.
- Şurup ılınınca soğuyan tatlının üzerine dökün.
- 4-5 saat sonra tatlımız servise hazır
- Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın. Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır.
- Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce oklava ile pasta tabağı kadar büyütün. Sonra merdane ile inceltin.
- Yufkayı bir tahta üzerinde veya mermer zeminde açın.
- Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz.
- Mutlaka mısır nişastası kullanın, buğday nişastası baklava türlerinde kullanılmaz.
- Buğday nişastası kullanırsanız tatlınız yumuşak olur.Çıtır çıtır olmaz.
KÜLAH PASTA
Hazır milföyden kolayca hazırlayacağınız bir tarif.Şekli ve lezzeti süper!..Eee daha ne olsun..
Malzemeler
Aliminyum folyo ve fırın kağıdı
Hazır milföy hamuru
krema için
2 su bardağı süt
7 yemek kaşığı tozşeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme kaşığı nişasta
vanilya
servis için antep fıstığı, pudra şekeri
Yapılışı:Krema için tüm malzemeleri tencereye koyun.Orta kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıp kabarcıklar olana kadar pişirin.Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak tamamen soğutun.
Milföy külahlarını aliminyum folyadan hazırlayın.Milföyleri ince şeritler halinde kesip,hazırladıgımız külahların üzerine külah şeklini koruyarak sarın.Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklarla yerleştirip fırında 180 derecede pişirin.Soğuyunca milföyleri kırmadan aliminyum folyoları çıkarıp bekletmeden iç kremasını doldurun. Antep fıstığı ve pudra şekeri ile süsleyip servis edin.
NOT:İçini krem şanti,puding ve hatta dondurma ile de doldurabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)