Tabanı İçin:
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Kremşanti.
- Hindistan cevizi rendesi
Etimek Tatlısının Yapılışı
Büyük boy dikdörtgen borcama etimekler sıralanır.Şerbeti için;2 su bardağı toz şekeri tencereye koyalım ve orta ateşte kahverengileşip karamelize olana kadar çevirelim. (yakmamaya dikkat edelim) Üzerine suyu ilave edelim ve şeker iyice eriyene kadar karıştıralım. (su sıçradığı için dikkatli olalım). Şerbeti hazır olunca 10 dakika bekleyip etimeklerin üzerine gezdirerek dökelim.
Muhallebisi için; tüm malzemeyi tencereye koyalım [tereyağı hariç] ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip mikserle çırpalım. Etimeklerin üzerine döküp düzgünce yayalım.Tatlımızı kremşanti ile süslemeden önce iyice soğutalım.
Kremşantiyi tarifindeki gibi yapıp,muhallebinin üzerine güzelce yayalım pasta süsü ile süsleyelim.
Not:Kremşantinin üzerine bolca Hindistancevizi rendesi serpilirse adı Karyağdı tatlısı oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder