BALKABAKLI OKLAVADAN ÇEKME
Bu tarifi 1994 yılında göçmen (muhaciri) Cemile Teyze'den almıştım.Komşum olan Cemile Teyze'ye göçmen yemekleri hakkında epey soru sormuştum.Şimdi onlardan birinin tarifini veriyorum.
Malzemeler:
Hamuru için
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çay bardağı su
2 Adet yumurta
1 Çay bradağı yoğurt
Aldıgı kadar un
Üzeri için; 200 gr tereyağı,açmak için nişasta.
İçi için; Balkabağı
Şerbeti için;
5 bardak şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı: 5 bardak şeker 4 bardak su ile kaynatılır, 1 yemek kaşığı limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri birleştirilip kulak memesi kıvamında yoğrularak dinlenmeye bırakılır.
Balkabakları rendelenir ve suyu sıkılıp sotelenir. Balkabakları yağ eklenmeden diriliğini kaybedene kadar pişirilir. Diriliğini kaybeden kabakların üzerine 4 yemek kaşığı şeker eklenir. Biraz daha sotelenip 1 çay kaşığı tarçın ve 4 adet karanfil atılıp hamurlar açılana kadar soğumaya bırakılır.
Dinlenen hamurlar ceviz büyüklüğünde bezelere
NOT: Bu tatlı tarifinin üzerine şerbet dökmeden börek gibi de yiyebilirsiniz.Cemile Teyze şerbetsiz yapardı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder