Lise çağındaki çocukların öğle yemeklerini genelde kantinden kalitesiz atıştırmalıklarla geçiştirilir.Çocuk sahibi annelerin biraz duyarlı olup çocuklarına evde bu tür sandviçler poğaçalar hazırlayıp,öğle arasında yemek üzere çantalarına koyabilir. Avrupa da yaşayan bir arkadaşım vardı.Erkek çocuğuna her gün evde bu tür yemekler hazırladığını söylemişti.Hayran kaldım.Türkiye de yaşayan annelerin pek çoğu çocuğuna para vermekle yetiniyor.Konu çocuklar ve yemekler olunca daha hassas ve duyarlı davranmak gerekiyor.
Hamur Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 paket ıstant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 paket ıstant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
Hamurun Arası İçin:
Tereyağ
Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı.
Yumurtanın sarısı.
- Cep Sandviç Yapılışı:Unu eleyip bir kaba koyalım.Ortasını açıp, içine ılık sütü, ılık suyu ilave edelim.Sonra mayayı toz şekeri tuzu ilave edip iyice yoğuralım.Hamurun üzerini kapatalım ve mayası gelinceye kadar bekleyelim.Mayalanan hamurdan parçalar koparalım 12 cm çapında açalım.
Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ sürelim ve ikiye katlayalım.Yarım daire olan hamurumuzun üzerine tereyağı sürüp tekrar katlayalım.(daire şeklinde açılan hamuru iki kere katlayıp üçgen hale getiriyoruz. Üçgen şekli verdiğimiz sandviç poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirelim.
Cep Sandviçlerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra arasına peynir, domates, maydanoz yaprakları koyup, servis edelim.
Beyaz peynir
Domates
Maydanoz yaprakları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder