Tart Kalıbında Kumpir: Yapımı için hayatımızı kolaylaştıran malzemelerden faydalanabilirsiniz.Mesela konserve garnitür gibi.Bu konserveleri ev hanımları genelde evde hazırlar.Çalışan hanımların alışverişlerinde fazlaca alıp evde ellerinin altında bulundurmalarında fayda var.Kumpir yapımında şu malzeme olmazsa olmaz diye bir şey yok.Evdeki bütün sebzeleri haşlayarak kullanabilirsiniz.Kahvaltılık peynir dilimlenmiş zeytin salam sosis.. Hangi malzemeyi kullanırsanız olur.
Kumpir Malzemeleri
3-4 tane havuç (haşlanmış)
3-4 tane orta boy patates(haşlanmış)Sosis veya salam (doğranmış)
Mısır (haşlanmış veya konserve)
Bezelye (haşlanmış veya konserve)
Kornişon turşusu (doğranmış)
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tereyağı,Mayonez,Ketçap
Tart Kalıbında Kumpir:Patatesleri yıkayıp tencerede havuçlarla birlikte haşlayalım. (havuçlar mayonezle birlikte karışmak üzere ayrılır.)Normal fırın veya sobanız varsa sobanın fırınında da pişirebilirsiniz.Patateslere kürdan batırıp pişip pişmediklerini kontrol edelim.Patatesler pişince kabuklarını soyup içerisine biraz tereyağı tuz kırmızı biber koyalım çatalla yada patates ezicisi ile iyice ezip püre haline getirelim.Tatlandırıp püre haline gelen patatesleri tart kalıbına bastırarak güzelce yerleştirelim.Tart kalıbını servis tabağına ters çevirelim.Daha önce haşlayıp hazırladığımız sebzeleri mayonezle birlikte karıştırıyoruz.Tart kalıbında çıkarttığımız patateslerim üzerine sebzeli mayonezli harcı yerleştiriyoruz.En son olarak damak zevkinize göre, kumpirin üzerine ketçap ve mayonez ilave edip servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz mayonezin içine yoğurt karıştırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder