Sade pilavı babaannemin köyünde yaz, kış çokça yaparlar.Biz de genelde üzerine tavuk ya da et varsa sade pilav yapiyoruz.Hiç yemek yapmayan biri bile bu pilavı yapabilir.Özellikle gençlerin zararlı şeyler yerine bulguru terih etmelerini öneririm...
Malzemeler
1 kase bulgur
1,5-2 kase su
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
Az zeytinyağı
Üzeri için tavuk budu veya tüm tavuk tuzlu suda haşlanır,küçük parcalara ayrılır.
Pilav hazırlanması: Bir tencerede su ve tuz kaynatılır.Bulgur ilave edilip kapağı kapatılır.Önce orta,sonra hafif ateşte suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirilir.Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.Murfak bohçasına sarılır 15 dakika demlendirilir.
Servis edilirken tabağa önce pilav sonra didiklenmiş tavuk parçaları konulur.Pilav üstü tavuk.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder