Kısır kabul günlerinin ögleden sonra içilen beş çaylarının hatta mangalsız pikniklerin baş tacı.Sevmeyen yok gibi.Ama el lezzeti diye de bişey var.Herkesin yaptığı yenmez.Bunu şimdi anlıyorum.Kulakları çınlasın eniştem hep söylerdi eşini de konuşmasının içine katarak
Ayşe sizin yaptığınız yemek yenir derdi.Bazılarının yemegini yiyemeyince anladım. Ya da yiyip de yemek rahatsızlık verince.Yemeği yapanında ruh hali yemeğe geçiyor demek ki.Güzel şeyler düşünerek yemek yapmak lazım...
Malzemeler
2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
4 adet domates
4 adet yeşil sivri biber
6-8 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet dere otu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber,kimyon,
Yeşil nane isteğe göre
Nar sosu
Hazırlanışı:
Bulguru yaklaşık 2 su
bardağı ılık su ile kabartın. Bütün yeşillikleri domatesi sakatalığı ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Sıvıyağda salçaları biraz kavurun ocaktan alın .Kabaran bulgur ile harmanlayın.Baharatlarıve tuzu koyup ovuştura ovuştura karıştırın. Yeşillikleri ve limon suyunu koyup tekrar karıştırın..Nar sosu ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder