Son yıllarda bir leopar modası var heryerde herşeyin üzerinde.Pek bi sevdik.Elbiseler ,eşarplar, bardaklar, tabaklar, bisküviler... Her yerde leopar desenleri. Kurabiyelerde de pek bi şık duruyor dogrusu. Feyza nın ellerine saglık...Dolabında hiç yoksa beş çeşit kurabiyesi vardır, hepsi de birbirinden güzel... Bu da onlardan biri. İşte tarif.
Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilya
- ½ paket kakao
- Aldıgı kadar un
Hazırlanışı
- Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- Hamuru 3 parçaya ayırın. Önce iki parçaya sonra bir parçayı tekrar ikiye ayırın. Elimizde iki küçük bir büyük parca hamur olacak.Bir küçük parçaya 1 silme çay kaşığı kakao, diğer küçük parçasına ise 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao ekleyin ve iyice yoğurun.
- Açık renk olanı ince uzun şekilde merdane yardımı ile açın.
- Koyu renkli yani fazla kakao koyduğunuz hamuru rulo yaparak açık renkli hamurun arasına koyup elinizle yuvarlayın ve 1 cm aralıklarla bıçakla kesin.
- Kakaosuz hamuru merdane ile biraz açıp kesilen kakaolu hamur parçalarını üzerine dizdikten sonra tekrar merdane ile açın.
- İstediğiniz kalıpla keserek 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder