4 Eylül 2014 Perşembe
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
Kabak çiçekleri sabah erken toplanır aksi halde hemen buruşur,pazarlarda marketlerde pek bulunmaz ama sipariş üzerine üreticiden getirtebilirsiniz.kişi başına beş altı,daha fazlada kullanabilirsiniz,etli yada etsiz nasıl seviyorsanız o şekilde yapın ben dolmanın etlisinin tarifini veriyorum.
Malzemeler
250 gm yağlı kıyma.
1 fincan pirinç
1 ortaboy sogan
1fincan zeytinyağı
1 kaşık salça [domates biber salçası karışık]
maydonoz,nane,kırmızıbiber, tuz,kimyon.yenibahada kullanabilirsiniz
Yapılışı
Kabak çiçeği ayıklanır yıkanır [ben içinin polenini almıyorum]isterseniz siz alıp temizleyin, kıymalı iç malzemeyi hazırlayıp kabak çiçeklerinin içine doldurup agzını çiçegin uçları ile kapatıp tencereye çok sık olmayacak şekilde dizin [ dolmaların tencereye yapışmasını önlemek için bir sıra yuvarlak kesilmiş domates koyabilirsiniz .] kabak çiçeği dolmalarının üzerine bir fincan su döküp kısık ateşte pişirin, pişen dolmaları yarım saat dinlendirip servis edin
Etiketler:
ana yemekler,
dolmalar,
kabak cips,
kabak çiçegi kızartması,
kabak çiçegi mücver,
kabak çiçeği,
kabak dolması,
kabak kızartması,
kabak yemekleri,
kakak çiçeği dolması,
kuru kabak.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder