Bisi genelde üç aylarda kandil günlerinde yapılıp akraba ve konu komşuya dagıtılan bir çeşit hamur kızartmasıdır ,içine yag çekmemesi için bol yagda kızartılır ev kokmasın diye balkon yada bahçede yapılır.
Malzemeler,un ,su ,tuz, istege göre çörekotu,maya.kızartmak için sıvı yag malzemelerden yumuşak bi hamur yogrulur.hamur mayalayinca istenilen büyüklükte bezeler ( hamur topları) yapılır,bezeler açılıp kızgın yagda kızartılır
Benim komşularım da birleşip açık havada bişi yaptı fotolarıni çekmek de bana düştü.
Solda tombul ablamız Firdevs abla,kendileri Güneysınır belediye başkanı İsmail Özcan ın hanımı, ocagın solunda İnayet,sagında Melike fotoda olmayan birkaç komşu daha vardı güzel bi gündü
Malzemeler,un ,su ,tuz, istege göre çörekotu,maya.kızartmak için sıvı yag malzemelerden yumuşak bi hamur yogrulur.hamur mayalayinca istenilen büyüklükte bezeler ( hamur topları) yapılır,bezeler açılıp kızgın yagda kızartılır
Benim komşularım da birleşip açık havada bişi yaptı fotolarıni çekmek de bana düştü.
Solda tombul ablamız Firdevs abla,kendileri Güneysınır belediye başkanı İsmail Özcan ın hanımı, ocagın solunda İnayet,sagında Melike fotoda olmayan birkaç komşu daha vardı güzel bi gündü
Posted via Blogaway
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder