İki farklı karpuz kabuğu reçeli yaptım .Bir tanesini sade bir tanesini de hibiskus (narçiçeği) kullanarak yaptım..Rengi biraz mor oldu resimdeki gibi,tercih meselesi siz de kullanabilirsiniz.Reçelin kırmızı olmasını istiyorsanız ufak bir sabun büyüklüğünde kaynayan reçelinize lohusa şekerini ilave edebilirsiniz.Kırmızı lale yaprakları da dogal gıda boyasıdır.Eger çevrenizde laleler varsa dökülmeye yüz tuttuğunda yaprakları toplayıp kullanabilirsiniz.
Karpuz Kabuğu Reçeli
1 kase doğarnmış karpuz kabuğu
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3-4 adet karanfil
1 adet limon tuzu
Haşlamak için 2 su bardağı su
Hazırlanışı
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince bir şekilde soyun, küp şeker gibi veya isteğe göre doğrayın.
Karpuz kabuklarını bir tencerede su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin
Yumuşayan kabukları sudan çıkararak ayrı bir tencereye alın. Şekeri, suyu, karanfili ilave edip ara sıra karıştırarak kabuklar şeffaflaşana kadar kaynatın. İndirmeye yakın limon tozunu da ekleyin ve sıcak sıcak kavanozlara koyun.Yeni kapak kullanın ki reçelin sıcağı ile vakumlansın.
Afiyet olsun
Karpuz kabuklarını bir tencerede su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin
Yumuşayan kabukları sudan çıkararak ayrı bir tencereye alın. Şekeri, suyu, karanfili ilave edip ara sıra karıştırarak kabuklar şeffaflaşana kadar kaynatın. İndirmeye yakın limon tozunu da ekleyin ve sıcak sıcak kavanozlara koyun.Yeni kapak kullanın ki reçelin sıcağı ile vakumlansın.
Afiyet olsun
Hibiskus kullandığım karpuz kabuğu reçeli |
Hazırlama aşamaları |