5 Şubat 2014 Çarşamba
HİNDİ KAKAÇ ( hindi doner)
FIRINDA AYVA
Ayva yiyenin bebegi guzel olur derler,ozellikle hamilelere tavsiye edilir,ama cok sert bir meyve oldugu icin yemekte zorluk cekilir,ben firinlamayi denedim,sonuc superdi,
Kisi basina birer tane ayva,180 derecede firinlaniyor,hepsi bu.
Mutlaka deneyin.
Posted via Blogaway
AYVA TATLISI
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi su
1 paket kremsanti
Ayvalar ortadan ikiye bolunup,cekirdekleri cikarilir,soyulur.
Tencereye dizilip uzerine seker dokulur,su ilave edilir kisik atesde yumusayincaya kadar pisirilir.soguyunca bir paket kremsanti tarifine gore yapililip ayvalarin icine doldurulur.afiyet olsun.
Posted via Blogaway
LEVREK KIZARTMASI
Levrek in tam mevsimi,herseyi mevsiminde taze taze tuketmek,en sagliklisi.
1 kilo deniz levregi,
Kizartmalik yag,tuz, misir unu.
Levrekleri aldiginiz yerde temizletin,evde guzelce, kucuk olan pullarini bicak yardimi ile kaziyarak yikayip,suzdurun.tavaya bolca sivi yag koyun,levrekleri tuzlayip misir ununa bulayin,baliklarin kuyruklarindan tutup fazla unu silkeleyin,tavada nar gibi kizartip servis edin. Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
MANTAR SOTE
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Iki kasik tereyagi
Bir tane sarmisak
Bir adet kuru sogan
Iki,uc sap taze sogan
Iki tane domates
Tuz,biber
Mantarlari tek tek suyun altinda yikayalip dograyalim.tavaya yagi koyup,dogranmis soganlari ve sarmsagi sotelemeye baslayalim, soganlar biraz olunce mantarlari ilave edelim, daha sonra domateslerin kabuklarini soyup taze biberleride ince ince kiyip mantarlarin uzerine ekleyelim,sebzeler yumusayincaya kadar pisirelim,tuz ve biberini ayarlayip servis edelim.dereotu ile susleyelim.afiyet olsun
Posted via Blogaway
28 Ocak 2014 Salı
YALANCI SUSHI
1 bag pazi
5 adet orta boy patetes
2 yemek kasigi tereyagi
5 adet kirmizi biber,tuz
Yarim cay bardagi krema,veya sut
Yapilisi: Bir tencere kaynayan suya,yikanmis pazilari,batirip cikarin.patatesleri haslayip sicak sicak pure yapip icine tereyagini,tuzu,kremayi koyup tatlandirin.Kirmizi biberleri de karnar suya atip,cikarin kabuklarini soyun.pazilarin oratasinin damarini cikarip tezgaha duzdunce yayin.icine ceviz buyuklugunde patetes puresi koyun,pateteslerin uzerine kirmizi biber koyup rulo yapin.tum malzemeyi bu sekilde bitirin . Afiyet olsun
Posted via Blogaway
26 Ocak 2014 Pazar
LAHANA SARMASI
1 orta boy lahana
500 gram kiyma
2.3 tane sogan
1 cay bardagi pirinc
1 corba kasigi salca
Maydonoz ,nane,tuz biber,kimyon.
Yapilisi : lahananin yapraklarini zadelemeden ayirin,bir tencerede bol suda cevirerek iki tarafinida haslayin,fazla yumusatmayin. Diger tarafda pirinci yikayip,maydonozu dograyip butun malzemeyi karistirp harc hazirlayin.haslanan lahanalarin orta kismini cikarip tencerenin tabanina yerlestirin,lahana yapraklarini 8 .9 santim kareler halinde kesip sarmaya hazir hale getirin,daha kucuk kareler de yapabilirsiniz.5,6,santim gibi.
Bir lahana yapragi alip icine 1 tatli kasig kiymali harcdan koyup sarin,rulo yapip,tencereye dizin.butun malzemeyi bu sekilde bitirin.sarmalarin uzerine,salcali su yapabilirsiniz,dilerseniz sade su koyup pirincler pisene kadar pisirin.tabiiki kisik ateste.bir saaat kadar dinlendirip servis edilir.
Posted via Blogaway
GAVURGA ( QEYNEK)
Gavurga eskiden babannemin asurelik bugdaydan yaptigi,bir cesit cerez,uzun kis gecelerinde uzum kurusu,badem gavurga, elma,armut kurulari yenilirdi.
Bu gelenegi surduren,Van da yasayan Huri ablamiz var ,bizede gondermis,sagolsun.marketlerden alinip ne oldugu belirsiz misir patlaklari yerine cocuklariniza bunlardan yapip yedirebilirsiniz.
Yapilisi : bir paket asurelik bugday,bir litre sut ile islatilir,bugdaylar iyice sutu cekip sisecek,ertesi gun bir tepsiye serip kurumaya birakin,iyice kurumadan tavada kizarincaya kadar,kavurun. Babannem in tarifi( baskalar su ile bugdayi islatir di ,babannem sut ile yapardi) deneyin derim,
Posted via Blogaway
PIYAZ
1 orta boy kuru sogan,3.4 dal taze sogan,maydonoz,1 adet limon,3 kasik zeytinyagi,tuz,
Yapilisi: kuru fasulyeyi aksamdan islatip,yumusayincaya kadar pisirin,sogani piyazlik dograyin,maydonozla taze yesil soganlarida dograyip,fasulyelerin uzerine ekleyin.limonla zeytinyagini cirpin,fasulyelerin uzerine gezdirin tuzunuda ayarlayip,karistirin.
Uzerini haslanmis yumurta,zeytin,kabugu soyulmus domates ile susleyin.
Posted via Blogaway
MANTAR PANE
Mantar pane yapılmı çok kolay piratik zaman almayan bir tarif,görünümüde şık, sofralarda cok havalı,benim gibi mantarı seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
Mantar: farklı şekillerde tüketilebilecek bir bitkidir. Yemeği, sotesi, kızartması, fırında pişirilmesi gibi çok çeşitli şekillerde bu şifalı bitki değerlendirilebilir. Farklı şekillerde değerlendirilmesinden dolayı da sıkça tercih edilir.
Yapılışı
Kişi başına 8_10 mantar 2 yumurta
Un,ğaleta unu
Kizartmak icin yağ mantarlari pecete ile silip temizleyin,tuzlayip una bulayın .
2 adet yumurta sarısıniı cırpın,mantarları yumurtaya ardından galeta ununa bulayın,sıvı yağda kızartın.Bu kadar basit.Afiyet olsun.
Mantarın Faydaları:Birçok farklı yemeği, sotesi, çorbası yapılan bu şifalı bitki, krep gibi yiyeceklerin içine de ilave edilerek harika tatlar oluşturur. Çok kısa sürede pişmesi ve pratik olması sebebiyle de, yemeklere ilave edilerek kolayca pişirilebilir. Özellikle yaz aylarında soğan, biber ve domates ile birleştirilerek enfes sulu yemeği yapılabilir. Son derece besleyici bir bitkidir. Yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içerir. Dokuların yara aldığında hücrelerin kendini kolay tamir etmesine yardım eder. Kemik ve dişleri güçlendirir. Kolesterolü düzenlemeye, dengeye getirmeye yardım eder.