25 Ocak 2014 Cumartesi

MANTAR SALATASI

Bu salatada mantarlari,cig kullandim.mantari cig yemesini sevenler icin,ben nezaman mantarli bi yemek yapsam,mantarlari,biyandan cig,cig yerim cok severim.Bu salta icin 10 tane mantar,1 orta boy domates,1 salatalik,5,6 dal dereotu,1 sap taze soganda koyabilirsiniz,sirke,zeytinyagi,tuz.
    Malzemelerin hepsini dograyip,yag,sirke,tuz koyup karistirin,zeytin ve  ceri domates le susleyebilirsiniz.

Posted via Blogaway

24 Ocak 2014 Cuma

PANCAKE

4 kisilik
1 su bardagi un
1 su bardagi sut
1 adet yumurta
1 corba kasigi seker. Tum.malzemeyi karistirip, civik bir hamur elde edin,isitilmis tavaya bir kepce hazirladigiz hamurdan dokun,pisince cevirip diger tarafinida pisirin,aralarina tereyagi bal,recel surebilirsiniz,yada oldugu gibi sofraya getirilir,dileyen kahvaltiliklarla yiyebilir. Afiyet olsun

Posted via Blogaway

TAVUK KROKET

TAVUK KROKET
3 adet tavuk gogus
2 corba kasigi tereyagi
2 corba kasigi,un
3/4 su bardagi sut
Yarim su bardagi,rendelenmis kasar peyniri
3 adet yumurta sarisi
Tuz karabiber
   Kizartmak icin: 3 su bardagi galeta unu,2 tane yumurta,sivi yag.
      
        Yapilisi: Tavuk etini haslayin didikleyin.Tereyagini unla kavurun,sutu ilave edin,karistirmaya devam edin,kasarlari ve yumurta sarilarini tuzu karabiberide ekleyip,iyice karistirip hamur yapin,ocaktan alin,didiklenmis gogsu de ilave edin tum malzemeyi birbirine yedirip,buzdolabinda 3 saat bekletin. Dolaptan malzemeyi alin,ceviz buyuklugunde parcalar koparip kofte sekli verin,once galete ununa sanra,cirpilmis yumurtaya,tekrar galeta ununa bulayip,kizgin yagda kizartin,servise hazir,afiyet olsun
    NOT ü ler,ş ler Blogaway ın marifeti cepten türkçe karekter kabul etmiyorda.
Posted via Blogaway

Firinda kasarli mantar

Kisi basina 8 veya 10 mantar,mantarlari peceteyle silin,saplarini cikartin,kalan bosluklara rendelenmis kasar doldurup,firin tepsisine yerlestirin,180 derecede kizarincaya kadar pisirin.afiyet olsun mantara bayilirim hele bu haline

Posted via Blogaway

Bugday salatasi

Malzemeler
1 su bardagi asurelik bugday
1 adet domates
2 adet yesil biber
Tuz, limon
           Bugdayi bol suda yikayin,2,5 bardak suda haslayin,bekletin soguyuncaya kadar,domatesi biberi dorayin,tuz limon koyup karistirin,servise hazir.

Posted via Blogaway

23 Ocak 2014 Perşembe

Kuru domates

Yaz mevsiminde kuruttugumuz,domatesler,eskiden beri kullanilan kuru domatesler bu gunlerdede luks restorantlarda da cokca kullaniliyor.taze domatesi nerde kullaniyorsaniz,kurusunuda ayni kullanabilirsiniz,salatalarda,bulgur pilavinda,turlulerde,
   Domates kurusunu,yikayin ve agzi kapali saklama kabinda aksamdan sabaha kadar bekletin,kendiliginden yumusayacaktir,uzerne zeytinyagi gezdirin,istege gore sarmsak maydonoz koyabilirsiniz.afiyet olsun.

Posted via Blogaway

Kuru sebze kavurmasi

Sebze kurulari,tazelerine kiyasla ,farkli bir aroma,farkli bi lezzet,sebze kavurmasini yapmak icin,ben domates,biber,kabak,patlican kurularini karisik kullandim.Hepsinde birer tutam alip yikayin,tenceyeye koyup uzerine su doldurun,makarma haslar gibi,suyunu cekmesini bekleyin,sebzeler yumusayincaya kadar pisirin,suyunu ceken sebzelerin uzerine zeytinyagi gezdirin biraz kavurun,tuzunu ekleyin servis edin,cok guzel oluyor,herkese tavsiye ederim.


Posted via Blogaway

Pembe salata

Malzemeler
Mor lahana
Zeytinyagi
1 kase yogurt. tuz
1 cay bardagi ceviz
   Yapilisi
Mor lahanayi ince ince dograyin.veya rendeleyin,tavada soteleyin,soguyunca biraz zeytinyagi,tuz,yogurt,cevizide ekliyip karistirin,renginin iyice cikmasi icin,bir iki saat dolapta bekletip servis edin.afiyet olsun.

Posted via Blogaway

22 Ocak 2014 Çarşamba

Mor lahana salatasi

Doktorumuz cig sebze yemeyeceksin,gaz yapar deyince,sebzeleri kendi sularinda on dakika haslayip, zeytinyagi,tuz,limon ilave ettim sonuc superdi.bu salatada mor lahana,havuc,turp,sarmsak,sogan,limon,zeytinyagi,kullandim,arzu ederseniz feslegende guzel oluyor.


Posted via Blogaway

Alabalik kizartmasi

Malzemeler
Kisi basi bir tane alabalik,tuz ,misir unu,kizartmak icin sivi yag ,ben zeytinyagi kullaniyorum.temizlenmis baliklari,kagit pecetenin uzerine koyup suyunu suzdurun.tuzlayip misir ununa bulayin,bol yagda altini,ustunu iyice kizartin.afiyet olsun.


Posted via Blogaway