23 Ocak 2014 Perşembe

Pembe salata

Malzemeler
Mor lahana
Zeytinyagi
1 kase yogurt. tuz
1 cay bardagi ceviz
   Yapilisi
Mor lahanayi ince ince dograyin.veya rendeleyin,tavada soteleyin,soguyunca biraz zeytinyagi,tuz,yogurt,cevizide ekliyip karistirin,renginin iyice cikmasi icin,bir iki saat dolapta bekletip servis edin.afiyet olsun.

Posted via Blogaway

22 Ocak 2014 Çarşamba

Mor lahana salatasi

Doktorumuz cig sebze yemeyeceksin,gaz yapar deyince,sebzeleri kendi sularinda on dakika haslayip, zeytinyagi,tuz,limon ilave ettim sonuc superdi.bu salatada mor lahana,havuc,turp,sarmsak,sogan,limon,zeytinyagi,kullandim,arzu ederseniz feslegende guzel oluyor.


Posted via Blogaway

Alabalik kizartmasi

Malzemeler
Kisi basi bir tane alabalik,tuz ,misir unu,kizartmak icin sivi yag ,ben zeytinyagi kullaniyorum.temizlenmis baliklari,kagit pecetenin uzerine koyup suyunu suzdurun.tuzlayip misir ununa bulayin,bol yagda altini,ustunu iyice kizartin.afiyet olsun.


Posted via Blogaway

Hamsi tava

Malzemeler
1 kilo hamsi
Misir unu
Zeytinyagi
Tuz

  Yapilisi
Hamsiler temizlenip guzelce yikanir,suyu suzdurulur.tuzlanip misir ununa bulanir,tavayi yaglayip baliklari yanyana siralayin,pisirin.kapak yardimiyla cevirip tekrar pisirin,iki yuzude pisen baliklari servis edin.afiyet olsun.


Posted via Blogaway

Ozbek pilavi

Malzemeler.       
Yarim cay bardagi zeytinyagi
2 kasik tereyagi
400 gram yagsiz kuzu kusbasi et
1 olcu pirinc
2 olcu su veya et suyu
3 adet havuc,tuz karabiber,tarcin,
 
     Yapilisi
Pirincleri sicak suda islatin,tencerede yagla birlikte etleri kavurun,havuclari dilimleyin veya rendeleyin,etlerle birlikte soteleyin,pirincleri suzup iyice yikayin tencereye ilave edin,iyice kavurun,kaynar su veya et suyunuda ilave edip tuz ve baharatlarida koyup pisirin,20 dakika dinlendirin bohcanin arasinda,servise hazir. afiyet olsun


Posted via Blogaway

Havuc cezeryesi

Malzemeler
1 kilo havuc
2 su bardagi seker
2 kasik nisasta
Yarim cay kasigi,tarcin,zencefil,yenibahar
Uzeri icin hindistan cevizi
1 limon rendesi
    Yapilisi
Havuclari temizleyip rendeleyin,yumusayincaya kadar pisirin,seker ilave edip,helva pisirir gibi kasikla karistirin,nisastayi az su ile acip pisen havuclarin uzerine dokun,diger malzemeleride ilave edip ocaktan alin,tepsiye bolca hindistan cevizi serpip cezeryeyi spatulayla duzgunce yayin,uzerine tekrar hindistan cevizi serpin.( bloger kulladigim icin turkce karekter yazmiyor,yazim hataliysa kusura bakmayim)


Posted via Blogaway

Kayisi pestili

Kayisi pestili yapmak cok kolay,burada tarifte olcu vermeyecegim,elinizde ne kadar kayisi varsa yemediginiz,yumusamis atmaya kiyamadiginiz kayisida olabilir.Bunlari yikayip ayiklayin tencerede yumusayincaya kadar pisirin,blendirdan gecirin yarim santim kalinliginda tepsilere sivayin. ( tepsnin altini sadece bir damla zetinyagiyla yaglayabilirsiniz) guneste kurutun. Kurutmak icin sofra bezide kullananilir,bunun icin tiftiksiz bir sofra bezi lazim,pisen kayisilari spatula yardimiyla sofra bezine surun,guneste kurutun,kuruyan pestilleri dondurucuda saklayin.( bloger kullandigm icin turkce karakter kabul etmiyor yazim hatasi icin ozur diliyorum)


Posted via Blogaway

21 Ocak 2014 Salı

Beyin Salatası


Malzemeler
1 adet dana beyni
4.5 parca kuru domates
Yarim caybardagi zeytinyagi
Yarim demet maydonoz
Limon,tuz biber
   Yapilisi
Beynin zarini soyulur bol suda 20.dakika haslanir,kusbasi dograyin.maydonoz limon,tuz,biber,kuru domateside ilave edip servis edilir.

Posted via Blogaway

15 Ocak 2014 Çarşamba

Balkabagi tatlisi

3 kilo balkabagi
3 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
    Yapilisi.   Balkabagi ayiklanip,kare kare dogranir,tencereye dizilen kabaklarin arasina seker serpilir,2,3 saat bekletilip pisirilir,soguyunca cevizle servis edilir.


Posted via Blogaway

Kelle Paça Çorbası

Malzemeler
1 adet kelle
4 tane paca
1 orta boy sogan,3 dis sarmsak
2 corba kasigi,domates biber salcasi karisik,yarim cay bardagi zeytinyagi,iki corba kasigi tereyagi
      Yapilisi
Ozel sakatatcimizdan temizlenmis,kelle pacayi aliyoruz,ben balkonda tekrar purmuzle ayrintili temizliyorum, defalarca bol suda yikayip ,basincli tencerede eti kemiginden ayrilincaya kadar pisiriyoruz, soguyunca etini kemiginden ayirip kusbasi dogruyoruz.
      Tencereye zeytinyagini tereyagini koyup,sogani ve sarmsagi soteliyoruz,salcayi ilave edip ,kelle paca suyunu koyuyoruz,kusbasi kelle pacayi da ilave ediyoruz,on dakika daha kaynatip servis ediyoruz,( tuz biber limon ) istege gore konulur.afiyet olsun

Posted via Blogaway