Sizlerle kendi yaptığım kayısı pestilini paylaşmak istiyorum.
Nefis bir tat!
Herkese tavsiye ederim.
Tarifini vaktim olmadığı için şu an yayınlayamıyorum. Daha sonra sizlerle paylaşacağım.Beni izlemeye devam edin!...
10 Ocak 2014 Cuma
Pestil
Etiketler:
kayısı pestili,
pestil,
tatlı,
üzüm pestili
3 Ocak 2014 Cuma
Kuru patlıcan dolması

Malzemeler
500 gram yaglı kıyma
2 adet orta boy sogan
1 kasık domates,1 kasik biber salcasi
1 cay bardagi pirinc
Yarım cay bardagi zeytinyagi
Bir kasik tereyagi,kimyon,kirmizi biber,tuz
Yarım.demet maydonoz,kuru dolmalık patlıcan
Hazırlanısı
Kuru dolmalık patlicanlar,yumusayincaya kadar haslanır.ic harc icin,soganlar ve maydonoz dogranır, ,malzemenin hepsini karistırılır,yumusayan patlicanlara doldurulur tencereye dizilir,1 su bardagi su döküp yavas ateste yarim saat pisirilir,tercihe göre nar eksisi sos la servis edilir.
Kuru sebzelerin lezzeti,tazelere göre daha farklı,degisik lezzetler arayanlar icin alternatif bir tat mutlaka deneyin
500 gram yaglı kıyma
2 adet orta boy sogan
1 kasık domates,1 kasik biber salcasi
1 cay bardagi pirinc
Yarım cay bardagi zeytinyagi
Bir kasik tereyagi,kimyon,kirmizi biber,tuz
Yarım.demet maydonoz,kuru dolmalık patlıcan
Hazırlanısı
Kuru dolmalık patlicanlar,yumusayincaya kadar haslanır.ic harc icin,soganlar ve maydonoz dogranır, ,malzemenin hepsini karistırılır,yumusayan patlicanlara doldurulur tencereye dizilir,1 su bardagi su döküp yavas ateste yarim saat pisirilir,tercihe göre nar eksisi sos la servis edilir.
Kuru sebzelerin lezzeti,tazelere göre daha farklı,degisik lezzetler arayanlar icin alternatif bir tat mutlaka deneyin
Published with Blogger-droid v2.0.10
31 Aralık 2013 Salı
ASMA YAPRAGI TURŞUSU
Asma yapragı turşusunun dolmasını, pilavını,batırık ve kısırın yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz
Malzemeler
3 kilo asma yapragi
4 litre su
2 su bardagi sirke
Tuz
5 litrelik cam kavonoz
Tencerede su ve tuzu karistiriyoruz,bu karisim tamamen sizin isteginize bagli,tursuyu tuzlu seviyorsaniz tuzlu,biraz az tuzlu isterseniz tuzunu az koyabilirsiniz ( tatmaniz gerekiyor), bu suyu 10 dakika kaynatip sogutun. Uzerine sirkeyi ilave edin .Bolca bir kabın icinde asma yapraklarinin,demetlerini bozmadan
Yıkayin(3 defa sudan gecirin) kavanoza yerlestirin,üzerine turşu suyunu doldurun,serin bi yerde bekletin.kısırin,batirigin yaninda güzel olur.
Malzemeler
3 kilo asma yapragi
4 litre su
2 su bardagi sirke
Tuz
5 litrelik cam kavonoz
Tencerede su ve tuzu karistiriyoruz,bu karisim tamamen sizin isteginize bagli,tursuyu tuzlu seviyorsaniz tuzlu,biraz az tuzlu isterseniz tuzunu az koyabilirsiniz ( tatmaniz gerekiyor), bu suyu 10 dakika kaynatip sogutun. Uzerine sirkeyi ilave edin .Bolca bir kabın icinde asma yapraklarinin,demetlerini bozmadan
Yıkayin(3 defa sudan gecirin) kavanoza yerlestirin,üzerine turşu suyunu doldurun,serin bi yerde bekletin.kısırin,batirigin yaninda güzel olur.
Published with Blogger-droid v2.0.10
29 Aralık 2013 Pazar
TOPALAK [EKŞİLİ KÖFTE]
![]() |
TOPALAK Annemin tarifinde tamamen farklı,kuşbaşı et ve bulgur dibekde dövülerek yapılır,içine baharatlar ilave edilir küçücük misketler ,topalaklar yapılır,tencerede hazırlanan karışımla pişirilir. |
Malzemeler
Yarim kilo yagsiz kıyma
Bir su bardagi cig köftelik bulgur
Bir yumurta
Iki kasık domates ve biber salcasi,karisik
Nane,tuz,kimyon,biber,hepsi ayri ayri birer tatli kasigi,yada (istege göre baharat konulur)
Bir orta boy sogan,yarim cay bardagi zeytinyagi,iki corba kasigi tereyagi
Hazirlanisi
Kiyma,bulgur,yumurta,tuz,biber,nane,bir kasik salca 15 dakika yogrulur,findik buyuklugunde,toplar haline getirilir,tepsiye dizilir. Diger tarafta yarim cay bardagi,zeytinyagi,iki kasik tereyagi,eritilir kup dogranan soganlar sotelenir,bir kasik salca eklenir uzerine su konularak kaynatilir. Onceden hazirladigimiz,topalaklar tencereye atilip
Kısık ateste 25 dakika pisirilir.Not: icine1 su bardagi önceden hazirladiginiz nohut koyabilirsiniz ,ben nohut koydum,cok guzel oluyor deneyin derim :))))
Yarim kilo yagsiz kıyma
Bir su bardagi cig köftelik bulgur
Bir yumurta
Iki kasık domates ve biber salcasi,karisik
Nane,tuz,kimyon,biber,hepsi ayri ayri birer tatli kasigi,yada (istege göre baharat konulur)
Bir orta boy sogan,yarim cay bardagi zeytinyagi,iki corba kasigi tereyagi
Hazirlanisi
Kiyma,bulgur,yumurta,tuz,biber,nane,bir kasik salca 15 dakika yogrulur,findik buyuklugunde,toplar haline getirilir,tepsiye dizilir. Diger tarafta yarim cay bardagi,zeytinyagi,iki kasik tereyagi,eritilir kup dogranan soganlar sotelenir,bir kasik salca eklenir uzerine su konularak kaynatilir. Onceden hazirladigimiz,topalaklar tencereye atilip
Kısık ateste 25 dakika pisirilir.Not: icine1 su bardagi önceden hazirladiginiz nohut koyabilirsiniz ,ben nohut koydum,cok guzel oluyor deneyin derim :))))
Topalaklari önceden hazirlayip,dondurucuya da atabilirsiniz,ben öyle yaptim.NOT dibek ahşaptan oyularak papılan,içinde muhtelif gıdaların demir bir el ile dövülerek ögütüldügü orjinal blendır
28 Aralık 2013 Cumartesi
Sarigi burma
Hamur icin malzemeler
Hamur icin,2 adet yumurta

1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi su
Bir tutam tuz,yeterince un,
Üzerine dökmek icin
250Gram tereyag,
1 cay bardagi sivi yag
Serbeti icin
5 su bardagi seker,
4 su bardagi su 1/4 limon
İci icin,200 gram ceviz,
Açmak icin mısır nişastası.
Hamur yogurma kabina ,iki yumurta,verilen ölculerde,su sut yag bir fiske tuz,koyup karistirin azar azar un ilave edip,yumusak bi hamur elde edelim,bir saat bekletin hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler yapip ,bunlarida.bir saat dinlendirelim,
Nişastayi bir su bardagi unla karistirin,bezeleri oklava ile acabildiginiz kadar ince acin, acilan yufkayi temiz bi bez ustune koyup bes dakika bekletin, uzerine ceviz serpip,oklavaya sarip ki ucundan buzdurun,oklavayi cikarin,buzulen yufkadan istediginiz olcude kesip ( 7.8 ) santim,iki ucunu birlestirin,butun yufkalari ayni sekilde hazirlayip yanyana tepsiye dizin. Yufkalarin uzerine dökmek icin,teryagini siviyagla kaynatip kasikla her yerine dökün, 180 derecde kizartin.
Serbeti icin,su ve şekeri kaynatin limonu da ilave edin,
Serbet ılık,sarigi burmalarin uzerine ya
vas yavas dökülür tatli serbeti cektikten sonra servis edilir.afiyet olsun.
Published with Blogger-droid v2.0.10
Tulumba tatlisi

Malzemeler
3,5 su bardagi,su
3 su bardagi,un
2 corba kasigi irmik
3 yumurta
1 corba kasigi serbet
2/3 corba kasigi tuzsuz,tereyag
Kizartmak icin siviyag
Serbet
1 ölcü seker
3/4 su yarim limon suyu
Bu tarif annemin,cok kolay ve cok guzel oluyor, suyu teflon tavada kaynatin,icine bir cimdik tuz,tereyag ve bir corba kasigi serbet konulur,un ve irmik hepsi birlikte konulur,kasiga yapismayincaya kadar pisirilir.hamur bir tepsiye alinir,sogutulur,soguyan hamurun icine yumurtalar birer birer,konularak hamur yogrulur, hamur pompaya doldurulur, ilik kizartma yagina istediginiz buyuklukte parcalar cikarip kizartilir. önceden kaynatip soguttugumuz surubun icine alinir ,on dakikada servise hazir
3,5 su bardagi,su
3 su bardagi,un
2 corba kasigi irmik
3 yumurta
1 corba kasigi serbet
2/3 corba kasigi tuzsuz,tereyag
Kizartmak icin siviyag
Serbet
1 ölcü seker
3/4 su yarim limon suyu
Bu tarif annemin,cok kolay ve cok guzel oluyor, suyu teflon tavada kaynatin,icine bir cimdik tuz,tereyag ve bir corba kasigi serbet konulur,un ve irmik hepsi birlikte konulur,kasiga yapismayincaya kadar pisirilir.hamur bir tepsiye alinir,sogutulur,soguyan hamurun icine yumurtalar birer birer,konularak hamur yogrulur, hamur pompaya doldurulur, ilik kizartma yagina istediginiz buyuklukte parcalar cikarip kizartilir. önceden kaynatip soguttugumuz surubun icine alinir ,on dakikada servise hazir
Published with Blogger-droid v2.0.10
26 Aralık 2013 Perşembe
KALBURABASTI
Cafeays Kalburabastı Tarifi
Malzemeler
125 gram tereyag
1 cay bardagi zeytinyağı veya siviyag
1 cay bardagi sut,yada yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un 1 su bardagi ceviz
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
Çeğrek limon
Önce sıvı malzemeler karistirilir,un ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir ortasina ceviz konularak kevğirin arkasida sekil verilir tepsiye dizilir,180 derecede pisirilir,onceden hazirladigimiz soguttugumuz serbet tatlilarin uzerine dökülür.
125 gram tereyag
1 cay bardagi zeytinyağı veya siviyag
1 cay bardagi sut,yada yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un 1 su bardagi ceviz
Serbeti icin
3 su bardagi seker
3,5 su bardagi su
Çeğrek limon
Önce sıvı malzemeler karistirilir,un ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilir ortasina ceviz konularak kevğirin arkasida sekil verilir tepsiye dizilir,180 derecede pisirilir,onceden hazirladigimiz soguttugumuz serbet tatlilarin uzerine dökülür.
Published with Blogger-droid v2.0.10
25 Aralık 2013 Çarşamba
karanfilli elma cayi
Bogazim cok kötü agriyodu,bitkisel ne yapabilirim diye dusundum,aklima karanfilli elma cayi yapmak geldi.Bunun icin buyukce bir elma kabugunu cezveye koyun, uzerine bir bardaktan biraz fazla su koyun,dört bes tane karanfil koyun kaynatin dört dakika kadar,ilininca icin, Not ( karanfilin fazlasi kabizlik yapar)
Published with Blogger-droid v2.0.10
kestane kebab
Kestaneler,mangalda,telon tavada,firinda yada haslayarak yapabilirsiniz,once kestaneleri guzelce yikayin,on onbes dakika suda bekletin sonra bicakla uzerine centik atin,pisirin afiyet olsun:))))
Published with Blogger-droid v2.0.10
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)