29 Aralık 2015 Salı

TENCEREDE FİNCAN KEK

 Kek yapımında bir alternatif içi su dolu bir tencereye fincanları yerleştirip pişiriyoruz.Benmari usulu:Yani buharda pişirme tekniği.Pek çok yemek sebze,pilav bu şekilde pişirilir.Çikolatalar katı yağlar bu şekilde eritilir.Feyza nın ellerine sağlık.


Malzemeler:
3 adet orta büyüklükte yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt (tam yağlı)
1 tatlı kaşığı granül kahve (3 yemek kaşığı ılık su ile eritilmiş )
200 gr. tereyağı (benmari usulu eritilmiş )
3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
2,5 çay bardağı un (unu eledim)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu (15 gm)
 (Ölçülerde büyük boy çay bardağı kullandım.)
Hazırlanması:
3 adet yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpma teli ile çırpalım. Toz şekerleri ekleyelim şeker eriyene kadar çırpalım. Sırası ile; süt granül kahve kakao ve tereyağı nı ilave edelim .2,5 çay bardağı elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Evde bulunan takımı bozulmuş kahve ve çay fincanlarına 2/3 ni kek hamuru ile dolduralım.Yayvan bir tencereye içleri kek hamuru olan fincanlarımızı yerleştirelim.Tencereye fincanların yarısına gelecek kadar soğuk su ilave edelim.Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını açalım.Normal yemek pişirir gibi tencerede ara ara kontrol ederek keklerimizi pişirelim.servis size kalmış isterseniz fincanda servis edin isterseniz de fincandan çıkarabilirsiniz.









Hiç yorum yok: