Analı Kızlı İç Malzemeler:
300 gr kuzu kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam karabiber
Analı Kızlı Dış Malzemeler:
3 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı nane
1 limon İç Hazırlanması:Kıyma eklenip kavrulur.3 adet kuru soğan yemeklik doğranıp kıymaların üzerine ilave edilir.Soğanlar kıymanın içinde kayboluncaya kadar yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirilir. 1 yemek kaşığı biber-domates salçası eklenir. Tuz karabiber serpilip soğumaya bırakılır.
Köftenin Dışı İçin; Bulgur irmik kısır yapar gibi kaynar su ile ıslatılır.Soğuyan bulgur yoğurma kabına alınır üzerine un ve salça ilavesi ile yoğrulmaya başlanır.1 yumurta kırılır. birbirini tutana kadar yoğrulur.[ Bulguru yoğurma aşamasında çok fazla yorulmadan yarım saat aralarla bir kaç dakika yoğrulması yeterli olacaktır.]
Yemeğimizin salçalı sosu için; 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan biraz zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulur. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 bardak su ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. 1 tutam karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 limonun suyu konulur. Biraz daha su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Analı Kızlının Kızları İçin: Misket büyüklüğünde köfte topları yapılır.
Anaları İçin; Bulgurdan hazırlanan hamur limon büyüklüğünde parçalar alınır içli köfte gibi içi açılır ve kıyma ile doldurulup kapatılır.Hazırlanan analar kızlar ocakta kaynayan salçalı sosta pişirilir.Analı Kızlı servise hazır.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam karabiber
Analı Kızlı Dış Malzemeler:
3 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı nane
1 limon İç Hazırlanması:Kıyma eklenip kavrulur.3 adet kuru soğan yemeklik doğranıp kıymaların üzerine ilave edilir.Soğanlar kıymanın içinde kayboluncaya kadar yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirilir. 1 yemek kaşığı biber-domates salçası eklenir. Tuz karabiber serpilip soğumaya bırakılır.
Köftenin Dışı İçin; Bulgur irmik kısır yapar gibi kaynar su ile ıslatılır.Soğuyan bulgur yoğurma kabına alınır üzerine un ve salça ilavesi ile yoğrulmaya başlanır.1 yumurta kırılır. birbirini tutana kadar yoğrulur.[ Bulguru yoğurma aşamasında çok fazla yorulmadan yarım saat aralarla bir kaç dakika yoğrulması yeterli olacaktır.]
Yemeğimizin salçalı sosu için; 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan biraz zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulur. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 bardak su ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. 1 tutam karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 limonun suyu konulur. Biraz daha su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Analı Kızlının Kızları İçin: Misket büyüklüğünde köfte topları yapılır.
Anaları İçin; Bulgurdan hazırlanan hamur limon büyüklüğünde parçalar alınır içli köfte gibi içi açılır ve kıyma ile doldurulup kapatılır.Hazırlanan analar kızlar ocakta kaynayan salçalı sosta pişirilir.Analı Kızlı servise hazır.