TAVUKLU
MALZEMELER
Patlıcan
300 gr tavuk kuşbaşı
2 soğan
2 biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça
maydanoz,karabiber
kırmızıbiber,tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcan seçerken ince uzun şekli düzgün ve yumuşak,parlak patlıcanları seçmeliyiz.Farklı cinsleri var,en çok kullnanılan kemer patlıcanı,bir de bostan patlıcanı (tombul) var. O da genelde patlıcan salatalarında kullanılır.
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyalım, ortadan bıçakla çizelim ve kızartalım. Kızaran patlıcanları uygun bir tepsiye dizelim.
Tavuk kuşbaşını kavuralım,soğaları doğrayıp kıymaya ekleyelim. Ardından biber ve
domatesleri doğrayıp ekleyelim.Salçalı su ekleyip iyice pişirelim. Suyunu çekince altını
kapatıp maydonozları katalım.Patlıcanları yardığımız yerden bıçakla birkaç çizik daha atıp içlerini dolduralım.Salçalı su hazırlayıp tepsinin kenarından altına dökelim [domatesten de bir sos hazırlayabilirsiniz]. Üzerini domates biberle süsleyip fırına verelim …Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder