Çilli revani [çilli pirenses] şerbetli veya suruplu iki çeşit hazılayabilirsiniz.Eğer şerbetli tatlı ağır olur diyorsanız, şuruplusunu deneyin.Şerbetli ravaniye göre çok daha hafif ve lezzetli..işte tarif
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üstü için: karışık dondurma veya kremşanti
Şerbeti kaynatın ve bir kenarda ılımaya birakin. Çırpma kabında yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip yağlanmıs bir borcama dökerek kek gibi pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince şerbeti üstüne dökün . Biz dondurma ile servis ettik çok güzel oldu.Kremşanti hindistancevizi ile isterseniz kivi ve kiraz şekerlemesi ile de süsleyebilirsiniz.
Islatmak Icin şurup
1.5 su bardağı sıcak su
1. su bardagi seker
YAPILISI
Keki islatmak icin sıcak su ve sekeri iyice karistirin. Seker eridikten
sonra, fırından cıkan sıcak keki dilimleyip kasik yardimiyla sekerli
suyu üzerine gezdirin. Sekerli su pismeden konulacak. Cünkü bu şurup
değil, sadece ıslaklık vermek icin. Soğuduktan sonra servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder