Gül Tatlısı
Gül Tatlısı:
- Malzemeler:
-
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 125 gr yumuşak tereyağı
- 1 tutam tuz
- paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
-
aldığı kadar un
-
- Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker1/4 damla limon suyu
- Hazırlanışı:Şerbet için bütün malzemeyi 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.
- Hamur için:bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp çay bardağı ile kesin.
- Kesilen yuvarlakları 3 tane olmak üzere uc uca koyarak yuvarlayın ve bıçakla ortadan ikiye kesip tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca ılık şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp ve soğuyunca servis edilir.
- Bu verdiğim gül şekli tarifini begenmedim.Farklı bir gül şekli denedim daha güzel oldu.
- İlk önce bir parçayı kendi etrafında rulo yaptım.ikinci parçayı birincinin üzerine sardım.üçüncüyü de ikinci parçanın karşısına sarıp ortadan ikiye kestim. bu daha güzel oldu.
- Hazırlanan gül tatlısının üzerine hazır pemebe pasta soslarından döküp servis ettim.Çok beğenildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder