4 su bardağı su3 su bardağı şeker1/4 damla limon suyu
Hazırlanışı:Şerbet için bütün malzemeyi 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.
Hamur için:bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp çay bardağı ile kesin.
Kesilen yuvarlakları 3 tane olmak üzere uc uca koyarak yuvarlayın ve bıçakla ortadan ikiye kesip tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca ılık şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp ve soğuyunca servis edilir.
Bu verdiğim gül şekli tarifini begenmedim.Farklı bir gül şekli denedim daha güzel oldu.
İlk önce bir parçayı kendi etrafında rulo yaptım.ikinci parçayı birincinin üzerine sardım.üçüncüyü de ikinci parçanın karşısına sarıp ortadan ikiye kestim. bu daha güzel oldu.
Hazırlanan gül tatlısının üzerine hazır pemebe pasta soslarından döküp servis ettim.Çok beğenildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder