27 Aralık 2015 Pazar

Tuzlu Kıtır Kurabiye

Tüm kabul günü davetlerinizin vazgeçilmezi olan bir tarif ile karşınızdayım. Tuzlu Kıtır Kurabiyeyi  hazırlama aşamasında hamurun içine salça,kırmızı biber değişik baharatlar koyarak farklı tatlar oluşturabilirsiniz.Öneri  ve tarif bizden yapması sizden.

Malzemeler:
2 Yumurta (Sarılar Üzerine)
1 Paket (250 gr.) Margarin
2 Çay Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
2 Tatlı Kaşığı Şeker
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Sirke
Aldığı Kadar Un 

Üzeri İçin:
Susam, Çörek Otu

Yapılışı :
Oda sıcaklığına gelen Margarini ve sıvı yağı’mızı bir kaba alıyoruz. Diğer malzemelerimizi sırası ile ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:
* Yumurta sarılarını sürerken içerisine bir tatlı kaşığı pekmez ilave edersek üzeri daha güzel kızaracaktır.
* Üzerine arzuya göre haşhaş, keten tohumu da ilave edilebilir.








Yorum Gönder