29 Aralık 2015 Salı

FİYONK TATLISI

Kız kardeşim Feyza nın lise yıllarında çokça yaptığı bir tatlı.Öyle ki biz bu tatlının adına hep Feyza tatlısı derdik.O zamanlar bu tatlıyı biraz daha küçük fiyonk makarnalar boyutunda yapardık.Tek lokmalık. Malzemeleri çoğaltabilirsiniz.Hadi bir  Feyza tatlısı yapalım..



Malzemeler:

1 Fincan süt
1 fincan sıvı yağ
1 Yumurta
Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu.


Şerbeti İçin: 3 Su bardağı su 3 Su bardağı şeker,kaynatılır soğumaya bırakılır.

Kızartmak İçin: sıvı yağ

Hazırlanışı:Süt sıvı yağ yumurta kabartma tozu ve un ile normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.10 dakika dinlenmeye bırakılır.Mermer tezgah üzerinde merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. 2x2 veya 4x4  cm büyüklüğünde yada daha büyük  kareler keserek fiyonk şekli verip sıvı yağda kızartılır.Önceden hazırlanan soğuk şerbete atılır.Fazla bekletilmez 3-4 dakika içinden fiyonk tatlıları şerbetten çıkartılır.Hemen servis edilir.
Yorum Gönder