12 Mayıs 2015 Salı

Mercimekli Bulgur Pilavı


Mercimekli Bulgur Pilavı: 


 Bu pilavı yaparken özellikle soğan kullanmadım.Sade bulgur ve mercimek,puantiyeli bir pilav olsun istedim.Tam da istediğim gibi puantiyeli oldu .Bu pilavı özellikle kış aylarında pişiriyorum....

Malzemeler
2 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,kırmızı biber
Hazırlanışı:


Mercimeği yıkayarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.Süzerek,haşlama suyunu kenara alın.  Yayvan pilav tavasına zeytinyağını ve tereyağını alın.  Bulguru ekleyin,kavurmaya başlayın 1-2 dakikanın ardından süzülmüş yeşil mercimeği ekleyin.2 dk kadar daha kavurun.Kenara ayırdığınız yeşil mercimeğin suyunu ölçerek gerekiyorsa sıcak su ekleyerek 4 çay bardağı sıcak su elde edin.Kavrulmuş mercimekli bulgura ekleyin,tuzunu ayarlayın.Kapağını kapatarak önce harlı sonra, yavaş ateşte pilavı pişirin.Demlenmesi için mutfak bezinizle bohçalayarak 15 dakika bekletin. 
Not:Turşu ile servis edin
Yorum Gönder