20 Mayıs 2015 Çarşamba

Çilek Soslu Islak Kek

Çilek soslu kek:Kızımın yemelere doyamadığı bir kek.Kilosu yok ama yine de son iki dilimi elinden aldım.:))   Ben öyle ye çocuğum... diyenlerden değilim.Aman dikkat et kilo alma diyen annelerdenim.      



Malzemeler Keki İçin:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1-1,5 su bardağı un
Kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt

Çilek Sosu Üzeri İçin Malzemeler:
1 kase çilek
1 çay b. toz şeker
1 çay b. su
1 çorba k. nişasta
Çilek Sos Hazırlanışı:Çilekleri ayıklayıp robottan  geçiriyoruz. Çilek püresini küçük bir tencereye aktarıyoruz. Toz şekeri, suyu ve nişastayı döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Servis tabağına tatlıyı ters çeviriyoruz. Üzerine çilek sosunu dökerek servis ediyoruz.

Kek Hazırlanışı:
İlk olarak yumurta ve şeker mayonez kıvamına gelene dek çırpılır. Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yaklaşık 28×28 boyutunda kare fırın kabına  veya borcama kek hamuru dökülürek 170C fırında pişirilir.
İlk sıcağı geçen kek kürdan ile delinir 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.Hazırlanan çilek sosu ıslak kekin üzerine dökülür,
 Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.
NOT:Çileğin bol oldugu zamanlarda bolca çilek sos hazırlayıp kavanozların kapağını vakumlayıp uzun süre kullanabilirsiniz.
Yorum Gönder