8 Aralık 2014 Pazartesi

Gül Tatlısı

   Gül Tatlısı: 

  •  Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 tutam tuz
  •  paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • aldığı kadar un
  •  
  • Şerbeti İçin:

  • 4 su bardağı su 3  su bardağı şeker1/4 damla limon suyu

  • Hazırlanışı:Şerbet için bütün malzemeyi 15 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.

  • Hamur için:bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  •  hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp çay bardağı ile kesin.
  • Kesilen yuvarlakları 3 tane olmak üzere uc uca koyarak yuvarlayın ve bıçakla ortadan ikiye kesip tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca ılık şerbeti sıcak tatlının üzerine döküp ve soğuyunca servis edilir.
  • Bu verdiğim gül şekli tarifini begenmedim.Farklı bir gül şekli denedim daha güzel oldu.
  • İlk önce bir parçayı kendi etrafında rulo yaptım.ikinci parçayı birincinin üzerine sardım.üçüncüyü de ikinci parçanın karşısına sarıp ortadan ikiye kestim. bu daha güzel oldu.
  • Hazırlanan gül tatlısının üzerine  hazır pemebe pasta soslarından döküp servis ettim.Çok beğenildi.

Yorum Gönder