Porsiyon büyüklügünde parçalanmış hindi,bir bardak süt,bir bardak su,tuz,hindinin yagı,derisi
Posted via Blogaway
Sütlü irmik helvası
1,5 bardak irmik
1.5 bardak süt
1.5 bardak su
150 gram yag ( zeytinyagı & tereyagı)
Bir fincan fıstık,istege göre vanilya,dondurma.
Yayvan bi tencerede zeytinyagı irmik ve fıstıkları kısık ateşde yavaş yavaş karıştırın irmiklerin rengi dönmeye başlayınca tereyagını ekleyin,pembeleşinceye kadar kavurun,
Soguk süt,su ,şeker ve vanilyayı karıştırıp sekeri eritin,kavrulan irmiklerin üzerine ilave edin,irmikler suyu çekinceye kadar pişirip dinlenmeye bırakın,demlenen irmik helvasıni dondurma ile servis edin
Sabah erkenden toplanan güller |
Ayva yiyenin bebegi guzel olur derler,ozellikle hamilelere tavsiye edilir,ama cok sert bir meyve oldugu icin yemekte zorluk cekilir,ben firinlamayi denedim,sonuc superdi,
Kisi basina birer tane ayva,180 derecede firinlaniyor,hepsi bu.
Mutlaka deneyin.