Posted via Blogaway
24 Ocak 2014 Cuma
Firinda kasarli mantar
Posted via Blogaway
Bugday salatasi
1 adet domates
2 adet yesil biber
Tuz, limon
Bugdayi bol suda yikayin,2,5 bardak suda haslayin,bekletin soguyuncaya kadar,domatesi biberi dorayin,tuz limon koyup karistirin,servise hazir.
Posted via Blogaway
23 Ocak 2014 Perşembe
Kuru domates
Domates kurusunu,yikayin ve agzi kapali saklama kabinda aksamdan sabaha kadar bekletin,kendiliginden yumusayacaktir,uzerne zeytinyagi gezdirin,istege gore sarmsak maydonoz koyabilirsiniz.afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Kuru sebze kavurmasi
Sebze kurulari,tazelerine kiyasla ,farkli bir aroma,farkli bi lezzet,sebze kavurmasini yapmak icin,ben domates,biber,kabak,patlican kurularini karisik kullandim.Hepsinde birer tutam alip yikayin,tenceyeye koyup uzerine su doldurun,makarma haslar gibi,suyunu cekmesini bekleyin,sebzeler yumusayincaya kadar pisirin,suyunu ceken sebzelerin uzerine zeytinyagi gezdirin biraz kavurun,tuzunu ekleyin servis edin,cok guzel oluyor,herkese tavsiye ederim.
Posted via Blogaway
Pembe salata
Zeytinyagi
1 kase yogurt. tuz
1 cay bardagi ceviz
Yapilisi
Mor lahanayi ince ince dograyin.veya rendeleyin,tavada soteleyin,soguyunca biraz zeytinyagi,tuz,yogurt,cevizide ekliyip karistirin,renginin iyice cikmasi icin,bir iki saat dolapta bekletip servis edin.afiyet olsun.
Posted via Blogaway
22 Ocak 2014 Çarşamba
Mor lahana salatasi
Doktorumuz cig sebze yemeyeceksin,gaz yapar deyince,sebzeleri kendi sularinda on dakika haslayip, zeytinyagi,tuz,limon ilave ettim sonuc superdi.bu salatada mor lahana,havuc,turp,sarmsak,sogan,limon,zeytinyagi,kullandim,arzu ederseniz feslegende guzel oluyor.
Posted via Blogaway
Alabalik kizartmasi
Malzemeler
Kisi basi bir tane alabalik,tuz ,misir unu,kizartmak icin sivi yag ,ben zeytinyagi kullaniyorum.temizlenmis baliklari,kagit pecetenin uzerine koyup suyunu suzdurun.tuzlayip misir ununa bulayin,bol yagda altini,ustunu iyice kizartin.afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Hamsi tava
Malzemeler
1 kilo hamsi
Misir unu
Zeytinyagi
Tuz
Yapilisi
Hamsiler temizlenip guzelce yikanir,suyu suzdurulur.tuzlanip misir ununa bulanir,tavayi yaglayip baliklari yanyana siralayin,pisirin.kapak yardimiyla cevirip tekrar pisirin,iki yuzude pisen baliklari servis edin.afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Ozbek pilavi
Malzemeler.
Yarim cay bardagi zeytinyagi
2 kasik tereyagi
400 gram yagsiz kuzu kusbasi et
1 olcu pirinc
2 olcu su veya et suyu
3 adet havuc,tuz karabiber,tarcin,
Yapilisi
Pirincleri sicak suda islatin,tencerede yagla birlikte etleri kavurun,havuclari dilimleyin veya rendeleyin,etlerle birlikte soteleyin,pirincleri suzup iyice yikayin tencereye ilave edin,iyice kavurun,kaynar su veya et suyunuda ilave edip tuz ve baharatlarida koyup pisirin,20 dakika dinlendirin bohcanin arasinda,servise hazir. afiyet olsun
Posted via Blogaway
Havuc cezeryesi
Malzemeler
1 kilo havuc
2 su bardagi seker
2 kasik nisasta
Yarim cay kasigi,tarcin,zencefil,yenibahar
Uzeri icin hindistan cevizi
1 limon rendesi
Yapilisi
Havuclari temizleyip rendeleyin,yumusayincaya kadar pisirin,seker ilave edip,helva pisirir gibi kasikla karistirin,nisastayi az su ile acip pisen havuclarin uzerine dokun,diger malzemeleride ilave edip ocaktan alin,tepsiye bolca hindistan cevizi serpip cezeryeyi spatulayla duzgunce yayin,uzerine tekrar hindistan cevizi serpin.( bloger kulladigim icin turkce karekter yazmiyor,yazim hataliysa kusura bakmayim)
Posted via Blogaway