Domates kurusunu,yikayin ve agzi kapali saklama kabinda aksamdan sabaha kadar bekletin,kendiliginden yumusayacaktir,uzerne zeytinyagi gezdirin,istege gore sarmsak maydonoz koyabilirsiniz.afiyet olsun.
Posted via Blogaway
Sebze kurulari,tazelerine kiyasla ,farkli bir aroma,farkli bi lezzet,sebze kavurmasini yapmak icin,ben domates,biber,kabak,patlican kurularini karisik kullandim.Hepsinde birer tutam alip yikayin,tenceyeye koyup uzerine su doldurun,makarma haslar gibi,suyunu cekmesini bekleyin,sebzeler yumusayincaya kadar pisirin,suyunu ceken sebzelerin uzerine zeytinyagi gezdirin biraz kavurun,tuzunu ekleyin servis edin,cok guzel oluyor,herkese tavsiye ederim.
Doktorumuz cig sebze yemeyeceksin,gaz yapar deyince,sebzeleri kendi sularinda on dakika haslayip, zeytinyagi,tuz,limon ilave ettim sonuc superdi.bu salatada mor lahana,havuc,turp,sarmsak,sogan,limon,zeytinyagi,kullandim,arzu ederseniz feslegende guzel oluyor.
Malzemeler
Kisi basi bir tane alabalik,tuz ,misir unu,kizartmak icin sivi yag ,ben zeytinyagi kullaniyorum.temizlenmis baliklari,kagit pecetenin uzerine koyup suyunu suzdurun.tuzlayip misir ununa bulayin,bol yagda altini,ustunu iyice kizartin.afiyet olsun.
Malzemeler
1 kilo hamsi
Misir unu
Zeytinyagi
Tuz
Yapilisi
Hamsiler temizlenip guzelce yikanir,suyu suzdurulur.tuzlanip misir ununa bulanir,tavayi yaglayip baliklari yanyana siralayin,pisirin.kapak yardimiyla cevirip tekrar pisirin,iki yuzude pisen baliklari servis edin.afiyet olsun.
Malzemeler.
Yarim cay bardagi zeytinyagi
2 kasik tereyagi
400 gram yagsiz kuzu kusbasi et
1 olcu pirinc
2 olcu su veya et suyu
3 adet havuc,tuz karabiber,tarcin,
Yapilisi
Pirincleri sicak suda islatin,tencerede yagla birlikte etleri kavurun,havuclari dilimleyin veya rendeleyin,etlerle birlikte soteleyin,pirincleri suzup iyice yikayin tencereye ilave edin,iyice kavurun,kaynar su veya et suyunuda ilave edip tuz ve baharatlarida koyup pisirin,20 dakika dinlendirin bohcanin arasinda,servise hazir. afiyet olsun
Malzemeler
1 kilo havuc
2 su bardagi seker
2 kasik nisasta
Yarim cay kasigi,tarcin,zencefil,yenibahar
Uzeri icin hindistan cevizi
1 limon rendesi
Yapilisi
Havuclari temizleyip rendeleyin,yumusayincaya kadar pisirin,seker ilave edip,helva pisirir gibi kasikla karistirin,nisastayi az su ile acip pisen havuclarin uzerine dokun,diger malzemeleride ilave edip ocaktan alin,tepsiye bolca hindistan cevizi serpip cezeryeyi spatulayla duzgunce yayin,uzerine tekrar hindistan cevizi serpin.( bloger kulladigim icin turkce karekter yazmiyor,yazim hataliysa kusura bakmayim)
Kayisi pestili yapmak cok kolay,burada tarifte olcu vermeyecegim,elinizde ne kadar kayisi varsa yemediginiz,yumusamis atmaya kiyamadiginiz kayisida olabilir.Bunlari yikayip ayiklayin tencerede yumusayincaya kadar pisirin,blendirdan gecirin yarim santim kalinliginda tepsilere sivayin. ( tepsnin altini sadece bir damla zetinyagiyla yaglayabilirsiniz) guneste kurutun. Kurutmak icin sofra bezide kullananilir,bunun icin tiftiksiz bir sofra bezi lazim,pisen kayisilari spatula yardimiyla sofra bezine surun,guneste kurutun,kuruyan pestilleri dondurucuda saklayin.( bloger kullandigm icin turkce karakter kabul etmiyor yazim hatasi icin ozur diliyorum)