22 Ocak 2014 Çarşamba

Havuc cezeryesi

Malzemeler
1 kilo havuc
2 su bardagi seker
2 kasik nisasta
Yarim cay kasigi,tarcin,zencefil,yenibahar
Uzeri icin hindistan cevizi
1 limon rendesi
    Yapilisi
Havuclari temizleyip rendeleyin,yumusayincaya kadar pisirin,seker ilave edip,helva pisirir gibi kasikla karistirin,nisastayi az su ile acip pisen havuclarin uzerine dokun,diger malzemeleride ilave edip ocaktan alin,tepsiye bolca hindistan cevizi serpip cezeryeyi spatulayla duzgunce yayin,uzerine tekrar hindistan cevizi serpin.( bloger kulladigim icin turkce karekter yazmiyor,yazim hataliysa kusura bakmayim)


Posted via Blogaway

Kayisi pestili

Kayisi pestili yapmak cok kolay,burada tarifte olcu vermeyecegim,elinizde ne kadar kayisi varsa yemediginiz,yumusamis atmaya kiyamadiginiz kayisida olabilir.Bunlari yikayip ayiklayin tencerede yumusayincaya kadar pisirin,blendirdan gecirin yarim santim kalinliginda tepsilere sivayin. ( tepsnin altini sadece bir damla zetinyagiyla yaglayabilirsiniz) guneste kurutun. Kurutmak icin sofra bezide kullananilir,bunun icin tiftiksiz bir sofra bezi lazim,pisen kayisilari spatula yardimiyla sofra bezine surun,guneste kurutun,kuruyan pestilleri dondurucuda saklayin.( bloger kullandigm icin turkce karakter kabul etmiyor yazim hatasi icin ozur diliyorum)


Posted via Blogaway

21 Ocak 2014 Salı

Beyin Salatası


Malzemeler
1 adet dana beyni
4.5 parca kuru domates
Yarim caybardagi zeytinyagi
Yarim demet maydonoz
Limon,tuz biber
   Yapilisi
Beynin zarini soyulur bol suda 20.dakika haslanir,kusbasi dograyin.maydonoz limon,tuz,biber,kuru domateside ilave edip servis edilir.

Posted via Blogaway

15 Ocak 2014 Çarşamba

Balkabagi tatlisi

3 kilo balkabagi
3 su bardagi seker
1 su bardagi ceviz
    Yapilisi.   Balkabagi ayiklanip,kare kare dogranir,tencereye dizilen kabaklarin arasina seker serpilir,2,3 saat bekletilip pisirilir,soguyunca cevizle servis edilir.


Posted via Blogaway

Kelle Paça Çorbası

Malzemeler
1 adet kelle
4 tane paca
1 orta boy sogan,3 dis sarmsak
2 corba kasigi,domates biber salcasi karisik,yarim cay bardagi zeytinyagi,iki corba kasigi tereyagi
      Yapilisi
Ozel sakatatcimizdan temizlenmis,kelle pacayi aliyoruz,ben balkonda tekrar purmuzle ayrintili temizliyorum, defalarca bol suda yikayip ,basincli tencerede eti kemiginden ayrilincaya kadar pisiriyoruz, soguyunca etini kemiginden ayirip kusbasi dogruyoruz.
      Tencereye zeytinyagini tereyagini koyup,sogani ve sarmsagi soteliyoruz,salcayi ilave edip ,kelle paca suyunu koyuyoruz,kusbasi kelle pacayi da ilave ediyoruz,on dakika daha kaynatip servis ediyoruz,( tuz biber limon ) istege gore konulur.afiyet olsun

Posted via Blogaway

14 Ocak 2014 Salı

Göbek eriten formül

Son zamanlarda abimin ve yigenimin denedigi bir formül,ekmek yemiyorsunuz,ekmek yerine yemeklerin yanında kabugu alınmamış bugday haşlaması yeniliyor,sonuç süper,bir ayda göbek gitmiş,hemen bende deniyecegim ,
               Malzemeler
Kırmızı bugday,1 kilo
Yarım bardak nohut
Yarım bardak mısır
       Yapılısı.  Bugdayi ayıklayıp 3 defa yıkayın, ıslatın,nohut ve mısırıda aynı sekilde yıkayıp akşamdan ıslatın,ertesi gün basınçlı tencerede 20 dakika pisirin ( bugdayı sadede pisirebilirsiniz). Afiyet olsun.

Posted via Blogaway

10 Ocak 2014 Cuma

KAKULENİN FAYDALARI

Her şeyi unutmaktan yakınıyorsanız, aklınızda hiçbir şeyi tutamıyor ve hatırlamakta güçlük çekiyorsanız çareniz yine bu bitkidir. Kakule sayesinde zihniniz güçlenecek ve hiçbir şeyi unutmayacaksınız. Dizanteriye de iyi gelmesi faydaları arasındadır. Ayrıca idrar söktürücü özelliği de vardır. Baş ağrılarının geçmesine yardım eder. Akciğerler için faydalıdır.
Kahve içinde kullanıldığında önemli bir afrodizyak olmaktadır. Cinsel isteği ve cinsel gücü arttırıcı özellikleri vardır. Yurt dışındaki birçok ülkede insanlar bu bitkiyi kahvesi ve çayı ile tanır ve bu şekilde kullanır. Aslında bitkinin kullanılan kısımları güneşte kurutulmuş tohumlarıdır.
Görüldüğü gibi bu şifalı bitkinin faydaları gerçekten bir sürü ve Dünya’da az miktarda yetişmesi gerçekten de çok üzücüdür.

Her bitkide olduğu gibi bu bitkinin de fazlası yarar yerine zarar verebilir. Bu nedenle bu bitkiden de  günde iki,üç taneden fazla kullanmamalı, belirttiğimiz gibi bu bitkiden de aşırı miktarda kullanılmamalıdır

Safra taşı olan kişilerin ve midesinde ülser gastrit gibi hastalıkları olan kişiler tarafından tüketmemelidir. Emzirme döneminde olan veya hamile bayanlar da kakule tüketmekten kaçınmalıdırlar. Oniki parmak bağırsağı ülseri rahatsızlığı bulunan kişilerin de bu bitkiyi kullanmaması tavsiye edilir.
Zeka açan kakule bitkisi...

Posted via Blogaway

Pestil

Sizlerle kendi yaptığım kayısı pestilini paylaşmak istiyorum.



Nefis bir tat!
Herkese tavsiye ederim.
Tarifini vaktim olmadığı için şu an yayınlayamıyorum. Daha sonra sizlerle paylaşacağım.Beni izlemeye devam edin!...

3 Ocak 2014 Cuma

Kuru patlıcan dolması


   Malzemeler
500 gram yaglı kıyma
2 adet orta boy sogan
1 kasık domates,1 kasik biber salcasi
1 cay bardagi pirinc
Yarım cay bardagi zeytinyagi
Bir kasik tereyagi,kimyon,kirmizi biber,tuz
Yarım.demet maydonoz,kuru dolmalık patlıcan
        Hazırlanısı
Kuru dolmalık patlicanlar,yumusayincaya kadar haslanır.ic harc icin,soganlar ve maydonoz dogranır, ,malzemenin hepsini karistırılır,yumusayan patlicanlara doldurulur tencereye dizilir,1 su bardagi su döküp yavas ateste yarim saat pisirilir,tercihe göre nar eksisi sos la servis edilir.
Kuru sebzelerin lezzeti,tazelere göre daha farklı,degisik lezzetler arayanlar icin alternatif bir tat mutlaka deneyin
Published with Blogger-droid v2.0.10

31 Aralık 2013 Salı

ASMA YAPRAGI TURŞUSU



 Asma yapragı turşusunun dolmasını, pilavını,batırık ve kısırın yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz
Malzemeler
3 kilo asma yapragi
4 litre su
2 su bardagi sirke
Tuz
5 litrelik cam kavonoz
      Tencerede su ve tuzu karistiriyoruz,bu karisim tamamen sizin isteginize bagli,tursuyu tuzlu seviyorsaniz tuzlu,biraz az tuzlu isterseniz tuzunu az koyabilirsiniz ( tatmaniz gerekiyor), bu suyu 10 dakika kaynatip sogutun. Uzerine sirkeyi ilave edin .Bolca bir kabın icinde asma yapraklarinin,demetlerini bozmadan
Yıkayin(3 defa sudan gecirin) kavanoza yerlestirin,üzerine turşu suyunu doldurun,serin bi yerde bekletin.kısırin,batirigin yaninda güzel olur.
Published with Blogger-droid v2.0.10