Bu tarif mutfaklarda can kurtaran diyebilirim.Malzemelerde ekleme çıkarma yaparak evdeki malzemelerle de yapılabilir.Hazır garnitür elinizin altında yoksa patates havuç ve dondurucuda mutlaka bezelye vardır.Yeni yeni yemek yapmaya başlayan kızlarımıza tavsiye ederim çok kolay mutlaka deneyin.
Fırına gitmeden önceki hali |
- Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı tavuk göğüsü
- 400 gr mantar
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı dolusu garnitür
- Tuz, karabiber
- Kekik,köri
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- tuz
- Kaşar peyniri
Yapılışı
Mantarları ve tavuğu kuşbaşı doğruyoruz . İnce ince doğradığımız soğanları zeytinyağı ile soteliyoruz Mantarlarla tavuğu tencereye alıp sotelemeye devam ediyoruz.Piştikten sonra garnitür ve baharatlarını ilave edip borcama alıyoruz.
Beşamel sos için: Tencereye yağ ve un alıp hafifçe kavruyoruz. Çırpıcı ile karıştırarak yavaş yavaş süt ilave ediyoruz karıştırarak kaynatıyoruz .Kıvama gelince ocaktan alıyoruz tuzunu kontrol edip mantarlı garnitürlerin üzerine beşamel sosu ekleyip her tarafına yayılmasını sağlıyoruz üzerine kaşar rendeleyip fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ( Afiyet olsun )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder