16 Aralık 2015 Çarşamba

Süzme Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası:Mutfak robotları ve mixerler henüz hayatımızda yokken annelerimiz kabuklu mercimek çorbasını kaynatıp kevgirden süzerek yaparlarmış süzme mercimek çorbasını.Bizim jenerasyon teknolojiden uzak yaşamasını da bilir teknojojiyi kullanmasını da.Şunun şurasında otuz sene önce Türkiye'de mutfak robotları yoktu.Yurtdışından getirtilirdi.Biz de yutdışından getirtmiştik.Bir yakınımız İstanbul'da arattı almak için ama bulamadı.Şimdi milyoncularda[züccaciyelerde] yüzüne bakan yok.Nereden nereye....

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
6  su bardağı su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber

Tencereye 50ml zeytinyağını alın.Yemeklik doğranmış soğanları içine atın ve soteleyin Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin.Yıkanmış 1 su bardağı mercimeği ve doğranmış patatesi ekleyin.

Suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayınca altını kısın, mercimekler ve patatesler pişinceye kadar kaynatın.Pişen çorba malzemelerini çorba yapmak için kullandığınız mixerle iyice ezin.Bir taşım daha kaynatın

Üzeri için: Tereyağını eritin ve pul biber ile karıştırın ,çorbanın üzerine gezdirin.
Not:Bir gün önceden kalmış ekmek yada pidelerinizi küçük küp doğrayın.Fırında üzerine tereyağı sürerek kızartın çorbalarla birlikte servis edin.
Yorum Gönder