9 Nisan 2015 Perşembe

Kaymak Helvası



Kaymak helvasını babannemin yaptıgını hatırlıyorum.Yaz aylarında kullanılan bahçedeki ocakta.Gelinlere bırakmaz kendisi yapardı özene bezene.Hala babannemin kaymak helvasının tadı damagımda..


Kaymak Helvası

200 gr. kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt

Hazırlanışı

İlk olarak süt ile şekeri ocağa alıp kaynatın
Geniş bir tavaya kaymağı ve tereyağı alıp eritin.
Unun tamamını ekleyip kısık ateşte tahta kaşıkla kavurmaya başlayın.
Sürekli karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurun.
Unun rengi koyulaşınca yavaş yavaş sütlü şerbeti ekleyin ve hızlıca karıştırarak kıvamını çekmesini sağlayın.
Helva kıvama gelince,ocağı kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Dilerseniz kaşıkla lokmalar alıp servis tabağına yerleştirin.
Dilerseniz ılınınca şekil verip üzerlerine fıstık taneleri koyarak servise hazırlayın
Afiyet olsun.

Yorum Gönder