19 Şubat 2015 Perşembe

LOKMA TATLISI

     Ballı Lolma Tatlısı.  Bir şarkı sözü vardı sanki.....Aman hadi hayırlısı..
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

  Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.. Kıvamlı bir şerbet olacak. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

  Tatlımız için hamuru hazırlıyoruz.  Malzemeleri bir kaba alıyoruz ve mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz .

  Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Hamurdan avucumuzun içine  alıyoruz. Avucumuzu sıkıştırıp işaret ve  baş parmağımızın arasından küçük bir top çıkarıyoruz .Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla çıkan hamur topunu  alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz. Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.

 Kızaran hamuru çok soğuk şerbetin içine atıyoruz diğer hamurlar kızarana kadar şerbette bekletiyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Hamur bitene kadar bu işleme devam ediyoruz Afiyet olsun…
Yorum Gönder