24 Ocak 2014 Cuma

PANCAKE

4 kisilik
1 su bardagi un
1 su bardagi sut
1 adet yumurta
1 corba kasigi seker. Tum.malzemeyi karistirip, civik bir hamur elde edin,isitilmis tavaya bir kepce hazirladigiz hamurdan dokun,pisince cevirip diger tarafinida pisirin,aralarina tereyagi bal,recel surebilirsiniz,yada oldugu gibi sofraya getirilir,dileyen kahvaltiliklarla yiyebilir. Afiyet olsun

Posted via Blogaway

TAVUK KROKET

TAVUK KROKET
3 adet tavuk gogus
2 corba kasigi tereyagi
2 corba kasigi,un
3/4 su bardagi sut
Yarim su bardagi,rendelenmis kasar peyniri
3 adet yumurta sarisi
Tuz karabiber
   Kizartmak icin: 3 su bardagi galeta unu,2 tane yumurta,sivi yag.
      
        Yapilisi: Tavuk etini haslayin didikleyin.Tereyagini unla kavurun,sutu ilave edin,karistirmaya devam edin,kasarlari ve yumurta sarilarini tuzu karabiberide ekleyip,iyice karistirip hamur yapin,ocaktan alin,didiklenmis gogsu de ilave edin tum malzemeyi birbirine yedirip,buzdolabinda 3 saat bekletin. Dolaptan malzemeyi alin,ceviz buyuklugunde parcalar koparip kofte sekli verin,once galete ununa sanra,cirpilmis yumurtaya,tekrar galeta ununa bulayip,kizgin yagda kizartin,servise hazir,afiyet olsun
    NOT ü ler,ş ler Blogaway ın marifeti cepten türkçe karekter kabul etmiyorda.
Posted via Blogaway

Firinda kasarli mantar

Kisi basina 8 veya 10 mantar,mantarlari peceteyle silin,saplarini cikartin,kalan bosluklara rendelenmis kasar doldurup,firin tepsisine yerlestirin,180 derecede kizarincaya kadar pisirin.afiyet olsun mantara bayilirim hele bu haline

Posted via Blogaway

Bugday salatasi

Malzemeler
1 su bardagi asurelik bugday
1 adet domates
2 adet yesil biber
Tuz, limon
           Bugdayi bol suda yikayin,2,5 bardak suda haslayin,bekletin soguyuncaya kadar,domatesi biberi dorayin,tuz limon koyup karistirin,servise hazir.

Posted via Blogaway