5 Mayıs 2015 Salı
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
Yeşil mercimek yemeği kış sofralarında yanında yenilen soğan ile muhteşem bir uyuma sahip. Hem etli hem de etsiz olarak pişirilebilir.İşte kolay bulunabilen, tadıyla ve faydalarıyla degeri ölçülemeyen mercimeğin özelliklerinden birkaçı...
Mercimekte bulunan çözünebilen lifler kan şekeri seviyesini de düzenler.
Çözünemeyen lifler ise bağırsak şikayetleri gibi hazımsızlık sorunlarına karşı faydalı olmaktadır.
Mercimek kalp dostu besinlerdir. Kalp sağlığını pekiştiren bu baklagiller folat ve magnezyum yönünden de zengindir.
Demir açısından da zengin olan mercimek özellikle adet döneminde, hamilelikte ve emzirmede kadınların ihtiyacı olan demiri sağlar. Çocuk gelişiminde de oldukça önemlidir.
Malzemeler:
1 kase yeşil mercimek
Yarım çay bardağı köy eriştesi
1 tane soğan
2 Yemek kaşığı salça
7 su bardağı su
pul biber,tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi:
Ön hazırlık olarak (2-3) dakika mecimeği haşlayalım ki depolama sırasında kullanılan ilaç artıkları ve kara suyu gitsin. 1 tane soğanı soyup incecik doğrayalım.Zeytinyağını ve tereyağını tencereye alalım, Soğanları biraz soteleyelim, salçayı ilave edelim.Mecimekleri tenceredeki sosun içine ilave edelim, Suyunu da ilave edip kaynamaya bırakalım. Erişteleri, tuz ve biberi ilave edelim pişmeye bırakalım.(düdüklü tencerede 5 dakika pişmesi yeterli) Hem besleyici hem pratik.Afiyet olsun.
KARA PİRİNÇ KÖFTESİ
Kara piriçle kız kardeşim M. Feyza Demir sayesinde tanıştım.
Daha önce de farklı versiyonlarını yaptığım (ays) pirinç köftelerine bir yenisini ekledim.Kara pirinç köftesi adından da anlaşılacağı gibi pirinçler kara.Henüz marketlerde görmedim ama ülkemizde yetişiyor.Kara pirinci köftede kullandığım için olsa gerek pirinç tadı alamadım ama güzel bir tadı var. Beyaz pirince göre daha besleyici,daha doyurucu.Kara pirinci bir de pilavda denemeyi düşünüyorum.
Kara Piriç Köfte Malzemeleri
3-4 kişilik
1 su bardağı kara pirinç
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
İçi için:Kaşar peyniri küp kesilmiş 11 adet
Kızartmak için: sıvı yağ
Hazırlanışı:Pirinci yıkayıp 2,5 su bardagı suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ve soğutuyoruz.
Soğuyan pirinçlerin içine baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.Elimizi suya batırıp küçük toplar alıp içini çukurlaştırıyoruz.Küp kesilmiş kaşar peynirlerinden bir tane alıp açtığımız pirinçlerin içine koyup kapatıyoruz.
Köfte şekli verip galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Pirinç köftelerinin içinde kaşar peyniri olduğu için sıcak servis yapmanızı öneririm.
Daha önce de farklı versiyonlarını yaptığım (ays) pirinç köftelerine bir yenisini ekledim.Kara pirinç köftesi adından da anlaşılacağı gibi pirinçler kara.Henüz marketlerde görmedim ama ülkemizde yetişiyor.Kara pirinci köftede kullandığım için olsa gerek pirinç tadı alamadım ama güzel bir tadı var. Beyaz pirince göre daha besleyici,daha doyurucu.Kara pirinci bir de pilavda denemeyi düşünüyorum.
Kara Piriç Köfte Malzemeleri
3-4 kişilik
1 su bardağı kara pirinç
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
İçi için:Kaşar peyniri küp kesilmiş 11 adet
Kızartmak için: sıvı yağ
Hazırlanışı:Pirinci yıkayıp 2,5 su bardagı suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ve soğutuyoruz.
Soğuyan pirinçlerin içine baharatları karıştırıp yoğuruyoruz.Elimizi suya batırıp küçük toplar alıp içini çukurlaştırıyoruz.Küp kesilmiş kaşar peynirlerinden bir tane alıp açtığımız pirinçlerin içine koyup kapatıyoruz.
Köfte şekli verip galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Pirinç köftelerinin içinde kaşar peyniri olduğu için sıcak servis yapmanızı öneririm.
27 Nisan 2015 Pazartesi
Ispanaklı Kurabiye
Kurabiyenin de ıspanaklısı olur mu?" demeyin.Kekin ıspanaklısı olur da kurabiyenin olmaz mı?. Şimdilerde doğal renk vermek için her türlü sebze meyve kullanır olduk bilinçli anneler olarak.Marketlere gidip zararlı yiyecekleri alıp çocuklarının ellerine tutuşturuyorlar marifet gibi, çok üzülüyorum yazık.Elimizden birşey gelmese de en azından çevremize iyi örnek olalım, doğal beslenerek..
Malzemeler:
1 çay bardağı ıspanak püresi
1/2 paket tereyağ (yoksa margarin)(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kahve fincanı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
İsteğe bağlı damla çikolata
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kahve fincanı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
İsteğe bağlı damla çikolata
Kabartma tozu yarım paket(5gm)
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakların sadece yaprak kısımlarını ayırıp yıkadıktan sonra üzerine kaynar su döküp yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra bunları robottan geçirerek püre haline getiriyoruz. (Sulu olmamasına özen gösterin)
Margarin ve sıvıyağı iyice karıştırıp pudra şekerini,unu,ıspanakları ve vanilyayı kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. Bu tarifte dondurma kaşığı kullandık.Değişik şekilde kalıplardan da faydalanabilirsiniz) 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri fazla kızarmayacak kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakların sadece yaprak kısımlarını ayırıp yıkadıktan sonra üzerine kaynar su döküp yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra bunları robottan geçirerek püre haline getiriyoruz. (Sulu olmamasına özen gösterin)
Margarin ve sıvıyağı iyice karıştırıp pudra şekerini,unu,ıspanakları ve vanilyayı kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. Bu tarifte dondurma kaşığı kullandık.Değişik şekilde kalıplardan da faydalanabilirsiniz) 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri fazla kızarmayacak kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.Afiyet olsun.
26 Nisan 2015 Pazar
Bayatlamayan Poğaça
Bayatlamayan poğaça yapımı çok kolay.Aniden gelen misafirler için hemen çabucak yapabileceğiniz bir poğaca.Ayrıca bayatlamadıgı için dolapta uzun süre bekleyebilir.Boş zamanlarınızda da yapıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz..
Malzemeler
1 paket margarin
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
1 tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Margarini,sıvı yağı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu yoğurma kabına alıp elinizle birbirine yedirin..
Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip yoğurun..
Ele yapışmayan kıvama gelince un eklemeyi bırakın..Hamuru bezelere ayırıp üzerini mutfak havlusuyla yada bir kapakla kapatıp 10-15 dakika dinlendirin..
Peynir ve maydanozu karıştırın.Bezeleri elinizin içinde açıp içine harçtan koyup kapatın istediğiniz şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı çörek otu haşhaş tohumu yada susam serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarıları üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
1 tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı beyaz peynir
Maydanoz
Hazırlanışı
Margarini,sıvı yağı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu yoğurma kabına alıp elinizle birbirine yedirin..
Unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edip yoğurun..
Ele yapışmayan kıvama gelince un eklemeyi bırakın..Hamuru bezelere ayırıp üzerini mutfak havlusuyla yada bir kapakla kapatıp 10-15 dakika dinlendirin..
Peynir ve maydanozu karıştırın.Bezeleri elinizin içinde açıp içine harçtan koyup kapatın istediğiniz şekli verin.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı çörek otu haşhaş tohumu yada susam serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Süt Reçeli
Süt reçelini ilk 10 yaşlarında tatmıştım.Konya da dedemin şekerci arkadaşı vardı.Ne zaman bize gelseler çeşit çeşit reçeller, şekerler, lokumlarla gelirlerdi.Hatırımda kalan süt reçeli bembeyazdı. Bizimki biraz bej oluyor, bunu anneme sormam lazım. Acaba gerçekten bembeyaz mıydı? O günlerden aklımda farklı reçeller de var henüz denemediğim.Annemin reçelleri de çok güzel olurdu.Bahçemizde "Mustafa Bey Armudu" vardı. Onun reçelini yapardı annem. Şimdilerde marketlerde, pazarlarda o armuttan göremiyorum. Sanırım satışa uygun değil...Olsa da yesek!
Süt Reçeli
Tarif sayfanın sonunda
Küçük kavanozlara koydum.
Küçük kavanozları seviyorum çok şirinler.
Süt Reçeli
1lt.süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Büyük bir tencereye sütü ve şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin. Kabarma oluyor dikkat edin. Karıştırarak koyulaşıtırın reçel kıvamına gelince ocaktan alın.Yapımı bu kadar kolay,çok lezzetli oluyor.Kesinlikle deneyin.
Süt Reçeli
Tarif sayfanın sonunda
Küçük kavanozlara koydum.
Küçük kavanozları seviyorum çok şirinler.
Süt Reçeli
1lt.süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Büyük bir tencereye sütü ve şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekleyin. Kabarma oluyor dikkat edin. Karıştırarak koyulaşıtırın reçel kıvamına gelince ocaktan alın.Yapımı bu kadar kolay,çok lezzetli oluyor.Kesinlikle deneyin.
Etiketler:
karamel,
pasta sosu,
reçel,
reçeller,
sos,
süt,
süt reçeli,
süt reçeli nasıl yapılır,
süt sosu,
sütlü
25 Nisan 2015 Cumartesi
Zebra Kek
Zebra keki Asmin'le birlikte yaptık resimde görüldügü gibi çok muntazam olmadı ama pişip de dilimleyince ayrı bir güzelligi oldu.Demek ki çok da muntazam olmasına gerek yokmuş. Yapılan herhangi bir yemeğe çocuklar da yardım edince daha kolay tüketiyorlar tabaklarındaki yemeği.Bizim Asmin 'in yeme problemi var da..Bu tür etkinlikler faydalı oluyor.Tavsiye ederim.
Malzemeler
• 4 adet yumurta
• Aldığı kadar un yaklaşık 2,5 su bardağı
• 15gm kabartma tozu
• 7 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurtaları bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ekleyip köpük haline gelene kadar çırpın.
Önce süt, vanilya, un ve kabartma tozunuda ekleyip kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu iki eşit parçaya ayırın.Ayırdığınız hamurlardan birine kakoyu ekleyin.
23 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayın.
Kanat Dolması (Lolipop )
Kanat dolması tarifini bir arap sitesinde gördüm denemeye karar verdim.Tavuğun en sevmediğim yeri kanat kısmı.Zevklerle renkler tartışılmaz derler sevememiştim bir türlü.Bu tarifi görünce ilgimi çekti. Görünümü pirzola gibi...Misafirler için görünümü olsun, lezzeti olsun süper. Artık kanat dendi mi bu şekilde yapılmışsa hayır demiyorum.
10 adet kanat
10 adet kanada yakın baget
2 adet but
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı acı biber
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pane için
Pane için
1 yumurta
Galeta unu
Hazır tavuk harcı 3 kaşık
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:Önce tavuk kanatlarını dolmalık hale gelmesi için hazırlıyoruz.Bunun için kanadın içindeki küçük kemiği çıkarıp atıyoruz, ( kanadın baget kısmından çevirmeye başlıyoruz)büyük kemik kalıyor.İster elinizle ister küçük bir bıçak yardımı ile tavuk kanadını yırtmadan ters çeviriyoruz, deri kısmı içte kalıyor.Kanat bagetlerini de ters çeviriyoruz.Bu şekilde hazırladığımız dolmalıklarımızı marine ediyoruz.
Dolma içi için tavuk butlarını kullanıyoruz.Kuşbaşı doğradıgımız but etlerini malzeme listesindeki baharatlarla tatlandırıyoruz.
Gelelim dolma işlemine elimize hazırladığımız kanatlardan bir tane alıp iç harçla iyice dolduruyoruz ve paneliyoruz.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta unu ile karıştırılmış tavuk harcına batırıp avucumuzun içinde iyice düzeltip bol kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Marine etmek:Tavuk, et ve benzeri ürünleri pisirmeden önce belirli bir süre sosun icerisinde bekletme islemi.
Marine sosu: 2 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı,kimyon biber zencefil zerdeçal tuz bir tatlı kaşığı. 1 yemek kaşığı sirke bir adet küçük soğan rendesi.
Pane nedir:Peynir, et, tavuk, balık veya böreğin önce yumurtaya, sonra da ufalanmış kuru ekmek içi veya galeta ununa bulanarak yağda kızartılması.
Dolma içi için tavuk butlarını kullanıyoruz.Kuşbaşı doğradıgımız but etlerini malzeme listesindeki baharatlarla tatlandırıyoruz.
Gelelim dolma işlemine elimize hazırladığımız kanatlardan bir tane alıp iç harçla iyice dolduruyoruz ve paneliyoruz.
Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta unu ile karıştırılmış tavuk harcına batırıp avucumuzun içinde iyice düzeltip bol kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Marine etmek:Tavuk, et ve benzeri ürünleri pisirmeden önce belirli bir süre sosun icerisinde bekletme islemi.
Marine sosu: 2 tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı,kimyon biber zencefil zerdeçal tuz bir tatlı kaşığı. 1 yemek kaşığı sirke bir adet küçük soğan rendesi.
Pane nedir:Peynir, et, tavuk, balık veya böreğin önce yumurtaya, sonra da ufalanmış kuru ekmek içi veya galeta ununa bulanarak yağda kızartılması.
Etiketler:
ana yemekler,
baget,
baget dolması,
dolma,
dolmalar,
galeta,
kanat,
kanat dolması,
marine,
marine sos,
pane,
tavuk yemekleri
23 Nisan 2015 Perşembe
Kremalı Kabak Çorbası
Bebekleriniz için de çok besleyici bir çorba Aysima 1,5 yaşında ve severek tüketiyor.İçinde ne olduğunu bilmediğiniz hazır çorbalardan almaktansa evde yapmak; ailenize taze besleyici öğünler hazırlamak elinizde. İşte tarif..
Kremalı Kabak Çorbası
2 adet Kabak
3 çorba kasigi un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kasığı tereyağı
3 su bardağı süt[veya 200 ml çiğ krema]
Su yeteri kadar yaklaşık 2 su bardağı
Yarim demet dereotu
Hazırlanışı
Unu yağlarla kokusu çıkana kadar kavurup rendelenmiş kabağı ilave edlim.
Süt ve suyu kavrulan un kabak karışımının üzerine ekleyip kaynayincaya kadar karıştıralım.
Çorba kaynadiktan sonra kıvamı koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim.
Dereotunu en son ekleyelim.
Kabak çorbasını genelde kabak dolması yaptıktan sonra içinden çıkan kabaklar ziyan olmasın diye yapıyorum.Yağ ile un kavrulduktan sonra içine süt, su ve krema ekleyip kabakları ilave ediyorum.Çorba pişince çorba yaptığımız karıştırıcı mixer ile karıştırıp servise hazır hale getiriyorum.Bütün sebze çorbalarını aynı mantıkla hazırlayabilirsiiz.Afiyet olsun.
Kremalı Kabak Çorbası
2 adet Kabak
3 çorba kasigi un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kasığı tereyağı
3 su bardağı süt[veya 200 ml çiğ krema]
Su yeteri kadar yaklaşık 2 su bardağı
Yarim demet dereotu
Hazırlanışı
Unu yağlarla kokusu çıkana kadar kavurup rendelenmiş kabağı ilave edlim.
Süt ve suyu kavrulan un kabak karışımının üzerine ekleyip kaynayincaya kadar karıştıralım.
Çorba kaynadiktan sonra kıvamı koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim.
Dereotunu en son ekleyelim.
Kabak çorbasını genelde kabak dolması yaptıktan sonra içinden çıkan kabaklar ziyan olmasın diye yapıyorum.Yağ ile un kavrulduktan sonra içine süt, su ve krema ekleyip kabakları ilave ediyorum.Çorba pişince çorba yaptığımız karıştırıcı mixer ile karıştırıp servise hazır hale getiriyorum.Bütün sebze çorbalarını aynı mantıkla hazırlayabilirsiiz.Afiyet olsun.
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi
Dondurma kaşığında kurabiye uzun zamandır yayını bekleyen bir tarif. Farklı şekillerde kurabiye yapmayı seviyorum.Aslında ben kurabiye seviyorum.Çay - kahve ile birlikte birde sevdigin biri olacak yanında değmeyin keyfime..
Kakaolu dondurma kaşığı kurabiyesi
Malzemeler
125 gm tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
yeteri kadar un
Hazırlanışı
Oda ısısında yumuşamış yağı pudra şekeri ile beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı,unu ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu vanilya,kakao da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan dondurma kaşığıyla alıp şekiller verin. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyeleri dizin. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakın ki üzerinde şekiller oluşabilsin.
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp ısı ayarını 170’e düşürün. Hamur kabarmaya başladığı zaman ısıyı 140 a düşürün. Pembeleşmeden fırından alın.
Afiyet şifa olsun.
NOT: (Hamur çok yumuşak olursa yayılır. Hamurunuz fazla yumuşak olduysa, biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Oda ısısında yumuşamış yağı pudra şekeri ile beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı,unu ekleyip karıştırın.
Kabartma tozu vanilya,kakao da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan dondurma kaşığıyla alıp şekiller verin. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyeleri dizin. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakın ki üzerinde şekiller oluşabilsin.
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp ısı ayarını 170’e düşürün. Hamur kabarmaya başladığı zaman ısıyı 140 a düşürün. Pembeleşmeden fırından alın.
Afiyet şifa olsun.
NOT: (Hamur çok yumuşak olursa yayılır. Hamurunuz fazla yumuşak olduysa, biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Gelin Çantası
Yapımı çok pratik Gelin Çantası:Pankek yap arasına kremşanti koy o kadar.Habersiz gelen misafiriniz mi var? Çay oluncaya kadar hazırlanır.
Malzemeler
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Bir çay kaşıgı kabartma tozu
Bir paket şekerli vanilin
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
İç malzemesi için
1 paket kremşanti
dondurma külahı şeklinde de yapabilirsiniz |
üzeri için hindistan cevizi
Gelin Çantası için: Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın sıvıyağ ve sütü ilave edin çırpmaya devam edin üzerine unu kabartma tozunu,şekerli vanilini ve kakaoyu ilave çırpın. Boza kıvamında olunca kepçe veya dökme aparatı yardımıya sıcak,peçete ile yağlanmış tavaya bir kaç kaşık ( çay tabağından daha küçük olacak şekilde ) hamur dökün. Hamurunuzun üzeri göz göz olana kadar pişirin, sadece bir tarafını pişirin.
Pişirdiğiniz pankeklerin altını kontrol edin eğer tam pişmişse ocaktan alın ve hamur bitene kadar aynı işleme devam edin pişme işlemi biten pankeklerin üzerini sterç film ile kapatın ve soğumasını bekleyin.
İçi için:Kremşanti ve sütü katılaşana kadar çırpın buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Not:İsteğe göre gelin çantalarının üzerine kremşanti ile veya çikolatalı krema ile küçük çizikler atarak süsleyebilirsiniz .Bu tariften 16 ve 18 adet çıkıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)