Türk Kahveli Un Kurabiyesi tarifi ile hem uzmanlığınızı konuşturup hem de misafirlerinize lezzetli bir ikram sunmak ister misiniz? ays cafe farkı ile tarifi sizler için paylaşıyoruz. Bugün 4 nisan 2016
Makbuş la kahvelerimizi içtik.biraz gevezelik edip iki lafın belini kırdık.Bu tarif kahveyi çok seven canım komşum Makbuşum için olsunnn....
Türk Kahveli Un Kurabiyesi (20-25 adet)
Malzemeler:
• 1 paket (125 gr ) tereyağı
• Yarım çay bardağı ayçiçek Yağı
• 1.5 çay bardağı Pudra Şekeri
• 1 çay bardağı nişasta
• 4 su bardağı un
• 1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
Üzeri için;
• Türk kahveli pudra şekerli karışım
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tere yağını ve diğer tüm malzemelerimizi geniş bir yoğurma kabına alalım. Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
ays cafe tavsiyeler :
* Kurabiyelerimizi fırından çıkarınca pudra şekeri ve kahve karışımına batırıp çıkarmalıyız. Eğer soğuduktan sonra yaparsak üzerinde pudra şekeri ve kahveyi tutmayacaktır.
4 Nisan 2016 Pazartesi
Biberli Ekmek
Biberli Ekmek tarifi ile mutfaktaki tüm hünerlerinizi gösterip misafirlerinize lezzetli bir ikram sunmak ister misiniz? Tarifini sizler için paylaşıyoruz. ays cafe farkı ile ....
Biberli Ekmek (4- 6 Kişilik)
Malzemeler:
Hamur için:
• 1 paket (250 gr tereyağı
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 4,5 su bardağı un
• Yarım paket yaş maya
• 1.5 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
• 1 büyük soğan
• 1 adet kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım yemek kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı susam
• 1 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı)
• 1 çay bardağı (100ml) sıvı yağ
Malzemeler:
Hamur için:
• 1 paket (250 gr tereyağı
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 4,5 su bardağı un
• Yarım paket yaş maya
• 1.5 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin:
• 1 büyük soğan
• 1 adet kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• Yarım yemek kaşığı domates salçası
• 2 yemek kaşığı susam
• 1 yemek kaşığı acı pul biber (İsteğe bağlı)
• 1 çay bardağı (100ml) sıvı yağ
Hazırlanışı:
Süt, su, un, maya, tuz, şeker ve tereyağını bir kaba koyarak yoğuralım. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım. Diğer taraftan soğanları ve biberleri küp küp doğrayalım. İkisini birlikte yağda hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım. Salça, susam, acı pul biberi de ekleyip biraz daha kavuralım. Mayalanan hamurdan bir çay bardağı altı büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Elimizde yassılaştıralım. Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayalım. Yine elimizle hafifçe bastıralım. 180 derece fırında 40 dk. pişirelim.
Süt, su, un, maya, tuz, şeker ve tereyağını bir kaba koyarak yoğuralım. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım. Diğer taraftan soğanları ve biberleri küp küp doğrayalım. İkisini birlikte yağda hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım. Salça, susam, acı pul biberi de ekleyip biraz daha kavuralım. Mayalanan hamurdan bir çay bardağı altı büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Elimizde yassılaştıralım. Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayalım. Yine elimizle hafifçe bastıralım. 180 derece fırında 40 dk. pişirelim.
ays cafe den Tavsiyeler:
* İsterseniz hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı serebilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
* İsterseniz hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı serebilirsiniz. Piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Telli Baba Tatlısı
Pazar günlerini daha tatlı hale getirecek Telli Baba tarifiyle nesilden nesile bir tatlıyı misafirlerinize ikram edin.
Telli Baba Tatlısı (20-25 adet)
Malzemeler:
Telli Baba Tatlısı (20-25 adet)
Malzemeler:
• Yarım paket (125 gr) Tereyağı (oda sıcaklığında)
• 2 çorba kaşığı irmik
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 4-5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
• Dövülmüş ceviz
• Tel kadayıf
Şerbeti İçin:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 dilim limon
• 2 çorba kaşığı irmik
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 4 çorba kaşığı yoğurt
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 4-5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
• Dövülmüş ceviz
• Tel kadayıf
Şerbeti İçin:
• 2,5 su bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı su
• 1 dilim limon
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağımızı geniş bir kaba alıyoruz. İçerisine tüm malzememizi ekliyoruz. Unu azar azar ekleyelim ki yumuşaklığını daha güzel ayarlayalım. Hamurumuz ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içlerini içli köfte yapar gibi içlerini açıyoruz. Tel kadayıf ve cevizli harcından içlerine doldurup üzerini kapatmadan açık olarak tepsiye diziyoruz. 180 derece fırınımıza koyuyoruz. Bu arada şerbeti hazırlamak üzere malzemeleri ocağımıza koyuyoruz. Kaynatıp kenara alıyoruz. Telli babalarımızın Üzeri renk aldıktan sonra fırından alıyoruz. Şerbeti üzerine döküp üzerini kapatıyoruz.
Uzmanından tavsiyeler :
* Telli baba yaparken tıpkı şekerpare gibi şerbetimizin de tatlının da sıcak olmasını istiyoruz. Birisi bile soğuk olursa şerbet tatlıya işlemeyecek kurabiye şeklinde kalacaktır.
Uzmanından tavsiyeler :
* Telli baba yaparken tıpkı şekerpare gibi şerbetimizin de tatlının da sıcak olmasını istiyoruz. Birisi bile soğuk olursa şerbet tatlıya işlemeyecek kurabiye şeklinde kalacaktır.
16 Şubat 2016 Salı
Tiramisu Tart
Tiramisu Tart
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı granül kahve
Muhallebisi için;
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 kaşık tepeleme un
2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı labne (100 gr)
1 çay bardağı toz şeker
2 kaşık tepeleme un
2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı labne (100 gr)
Üzeri için;
Kakao,vişne sosu.çilek sosu yada herhangi bir süsleme malzemesi.
Tiramisu Tart Tarifi'nin Yapılışı
Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır, diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış unlanmış turta kalıbına dökülür. 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir.
Muhallebi için labne hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenip çırpılır. Kek fırından çıkınca ılık suyla eritilmiş kahveli suyla ıslatılır. Üzerine muhallebi dökülür ve kakao elenerek süslenir. Afiyet olsun.
6 Ocak 2016 Çarşamba
TAHİNLİ KURABİYE
Çok eski bir tarif.Evde artan tahinden tuzlusunu denediğimiz bir kurabiye.Tuzlu kurabiye olarak
ta mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum
ta mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum
Malzemeler:
1 Su Bardağı Tahin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
3,5 Yemek Kaşığı (125 gr.) Margarin
Un aldığı kadar
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Kabartma tozu
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
3,5 Yemek Kaşığı (125 gr.) Margarin
Un aldığı kadar
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Kabartma tozu
Yapılışı :
Tüm malzemeleri yoğurup yumuşacık bir hamur haline getiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar
pişiriyoruz.
Tahinin Faydaları: Tahinin Faydaları Tahin yağı özellikle cilt ve saç sağlığı için çok faydalıdır. Etkili bir antioksidan olduğu için cildin kırışmasını ve erken yaşlanmasını engelleyebilir.Tahin yağı kan hücreleri yanında cilt hücrelerinin korunmasını ve sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olan besinler içerir.Tahin yağı saç köklerini güçlendirmenin yanında kepek sorunlarını çözmek için etkili bir tedavi sunabilir.Saç ve cildin temizlenmesine yardımcı olabilir. Böylece tahin yapı saçların ve cildin sağlıklı bir şekilde hava almasını sağlar. Bu özelliği yardımıyla cildin sağlıklı bir şekilde nemlenmesini sağlar ve bu da cildin yumuşak ve esnek kalmasına ciddi anlamda katkıda bulunur Özellikle kuru ciltlerde çok sık rastlanan dökülmelere engel olabilir.Cilt enfeksiyonların karşı tedavi olarak kullanılabilir.Cilt enfeksiyonların karşı tedavi olarak kullanılabilir.
pişiriyoruz.
Tahinin Faydaları: Tahinin Faydaları Tahin yağı özellikle cilt ve saç sağlığı için çok faydalıdır. Etkili bir antioksidan olduğu için cildin kırışmasını ve erken yaşlanmasını engelleyebilir.Tahin yağı kan hücreleri yanında cilt hücrelerinin korunmasını ve sağlıklı bir şekilde büyümelerine yardımcı olan besinler içerir.Tahin yağı saç köklerini güçlendirmenin yanında kepek sorunlarını çözmek için etkili bir tedavi sunabilir.Saç ve cildin temizlenmesine yardımcı olabilir. Böylece tahin yapı saçların ve cildin sağlıklı bir şekilde hava almasını sağlar. Bu özelliği yardımıyla cildin sağlıklı bir şekilde nemlenmesini sağlar ve bu da cildin yumuşak ve esnek kalmasına ciddi anlamda katkıda bulunur Özellikle kuru ciltlerde çok sık rastlanan dökülmelere engel olabilir.Cilt enfeksiyonların karşı tedavi olarak kullanılabilir.Cilt enfeksiyonların karşı tedavi olarak kullanılabilir.
Tahinin Zararları: Şeker hastaları tahin tüketimine dikkat etmelidirler. Hastalığın seviyesine göre gerekirse doktorlarına danışarak tüketmelidirler.Tahin protein açısından çok zengin bir besin maddesidir, bu yüzden proteinle ilgili sorun
yaşayanlar doktorlarına danışmalıdırlar.
Böbrek hastalarının doktorlarına danışmadan tüketmelerini önermiyoruz.
BIÇAK TATLISI
Bu tatlının hamuru muhallebi gibi pişiriliyor.Şerbetli bir tatlı .Pişirme öncesi bıçakla kesildiği için bıçak tatlısı deniliyor.
HAMURU İÇİN:
250 gm tereyağı
4 su bardağı süt
6 su bardağı un
2 adet yumurta
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı şeker.
2,5 bardak su.
Yarım limonun suyu.
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti kaynatılır. Kıvama gelince limon suyu ilave edilir ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
HAMURU İÇİN:
250 gm tereyağı
4 su bardağı süt
6 su bardağı un
2 adet yumurta
ŞERBETİ İÇİN
5 su bardağı şeker.
2,5 bardak su.
Yarım limonun suyu.
Şeker ve su tencereye alınıp şerbeti kaynatılır. Kıvama gelince limon suyu ilave edilir ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
ÜZERİ İÇİN:
Kaymak.
Toz fıstık.
HAZIRLANIŞI: Tereyağ tencereye alınır. Yağ eriyince süt eklenir. Kaynayınca karıştırılırken unu ilave edilir. Karıştıra karıştıra hamuru pişirilir. Unun kokusu gidince olmuş demektir ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Çırpıcı ile iyice karıştırılır. Dikdörtgen bir kaba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirilir. Dilimleri kesilir ve 190 derecede fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.
Kaymak.
Toz fıstık.
HAZIRLANIŞI: Tereyağ tencereye alınır. Yağ eriyince süt eklenir. Kaynayınca karıştırılırken unu ilave edilir. Karıştıra karıştıra hamuru pişirilir. Unun kokusu gidince olmuş demektir ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine yumurtaları kırılır. Çırpıcı ile iyice karıştırılır. Dikdörtgen bir kaba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirilir. Dilimleri kesilir ve 190 derecede fırına verilir.
Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini çekince üzerine serpilen toz fıstıkla ve yanında kaymakla servis edilir.
ŞÖBİYET
Çok kolay yapacağınız bir şöbiyet baklava. Şöbiyet'in özelliği içerisinde süt ile pişmiş irmik muhallebisi nin bulunması.İster cevizli ister Antep fıstıklı isterseniz de sade muhallebili yapabilirsiniz.
HAMURU İÇİN
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
BEZELERİ AÇMAK İÇİN:
Nişasta
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
ARASI İÇİN:
Ceviz,toz Antep fıstığı
5 yemek kaşığı kaymak
Hamuru İçin: Yoğurma kabına sıvı yağ yoğurt yumurta bir çimdik tuz ve yarım limonun suyu alınır. İçine kontrollü olarak unu katılarak hamur yoğurulur. 10 dakika dinlendirilir.
Muhallebisi İçin: Süt irmik toz şeker ve tereyağı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Şerbeti için: Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hazırlanışı:Dinlenen hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.15 tanesi nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste konur. Hamur bu şekilde 15 tane birden aynı anda açılır. Yufka yaklaşık 5x5 cm kareler halinde parçalara ayrılır. Karelerin içine 1 tatlı kaşığı kaymak, 1 tatlı kaşığı muhallebi toz Antep fıstığı veya ceviz konur ve üçgen kapatılır. Fırın tepsisi tereyağı ile yağlanır ve üçgenler dizilir. Üzerine eritilip kızdırılmış tereyağı dökülür ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Şöbiyet fırından çıkınca ılıtılır ve üzerine ılık şerbeti dökülerek servis edilir.
2 Ocak 2016 Cumartesi
ZENCEFİLLİ KURABİYE
Asmin'in at aşkından çıkan zencefilli kurabiyeler.Bu kurabiyeler onun eseri.İki üç ölçü birden yapıp kavanozlarda sakladığımız demeyeceğim çok çabuk biten kurabiyelerden biridir.Çocuklarınızla iyi vakit geçirmek için yapacağınız güzel bir etkinlik.Hadi hep birlikte zencefilli kurabiye yapalım.
Asmin'in ponileri onlar tüm hayatı...
175 gr. tereyağı
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam karbonat
1 paket vanilya
Tuz, çok az
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı pekmez
1 adet yumurta
4 su bardağı un[yaklaşık]
Hazırlanışı:Oda sıcaklıgındaki tereyağı ile diğer malzemeler karıştırılır.Normal bir kurabiye hamuru elde edilir ve streçe sarıp buzdolabında dinlendirilir.Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açıp, kalıpla kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.170 derecede 10 dakika pişirilir.
30 Aralık 2015 Çarşamba
AVCI BÖREĞİ
Böreğin ismi avcı böreği ama avcılıkla hiç alakası yok.Ne av eti nede avcı.Olsa olsa kafası karışık bir kadın bulmuştur bu yemeği.Bir börek yapacak ama içine hangi malzemeleri koyacağını unutmuş eline ne geçtiyse koymuş.İsterseniz bu tarifi biraz daha karıştırabilirsiniz.Bir sap pırasa 1-2 yeşil biber kırmızı biber biraz daha yeşillik ve daha pek çok sebze ilave edilebilir.
AVCI BÖREĞİ
İÇ MALZEMELER
300 gm orta yağlı kıyma et
1 çay bardağı köftelik bulgur
2 baş kuru soğan
1 adet havuç
1 demet maydanoz
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
DİĞER MALZEMELER
6 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Kase dolusu galeta unu
Kızartmak içim sıvı yağ
İÇ HAZIRLANMASI: Bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatın. Maydanozu soğanı doğrayın, havucu rendeleyin. Uygun bir tavada eti kavurun soğanı ilave edip kavurmaya devan edin.Havucu ve tuzu ekleyin kavurmaya devam bulguru karıştırın tavayı ocaktan alın. Ceviz, maydanoz susamı ekleyip karıştırın en son baharatları zencefille birlikte ekleyin ılımaya bırakın
6 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Kase dolusu galeta unu
Kızartmak içim sıvı yağ
İÇ HAZIRLANMASI: Bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatın. Maydanozu soğanı doğrayın, havucu rendeleyin. Uygun bir tavada eti kavurun soğanı ilave edip kavurmaya devan edin.Havucu ve tuzu ekleyin kavurmaya devam bulguru karıştırın tavayı ocaktan alın. Ceviz, maydanoz susamı ekleyip karıştırın en son baharatları zencefille birlikte ekleyin ılımaya bırakın
Yumurtaları derin bir kap içerisinde çırpılır.
SARMA KISMI:Yufkaların hepsini masaya üst üste serin sekiz eşit parçaya ayırın.Her parçanın üzerine bir yemek kaşığı dolusu iç harç koyun iki kat yufka ile birlikte rulo yapın.Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.Kağıt havlu serilmiş tepsiye alın.
SARMA KISMI:Yufkaların hepsini masaya üst üste serin sekiz eşit parçaya ayırın.Her parçanın üzerine bir yemek kaşığı dolusu iç harç koyun iki kat yufka ile birlikte rulo yapın.Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.Kağıt havlu serilmiş tepsiye alın.
Analı Kızlı
Analı kuzulu köfte: Malatya Kahramanmaraş Diyarbakır Gaziantep Tarsus, Adana gibi bölgelerde Analı kuzulu Konya da ise analı kızlı olarak bilinen bir yemektir. Bulgur macun kıvamına gelinceye kadar yoğrularak, hazırlanan hamurun açılıp içine kıyma doldurulmasından sonra pişirilen sulu bir yemektir.
Analı Kızlı İç Malzemeler:
300 gr kuzu kıyma
Analı Kızlı İç Malzemeler:
300 gr kuzu kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam karabiber
Analı Kızlı Dış Malzemeler:
3 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı nane
1 limon İç Hazırlanması:Kıyma eklenip kavrulur.3 adet kuru soğan yemeklik doğranıp kıymaların üzerine ilave edilir.Soğanlar kıymanın içinde kayboluncaya kadar yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirilir. 1 yemek kaşığı biber-domates salçası eklenir. Tuz karabiber serpilip soğumaya bırakılır.
Köftenin Dışı İçin; Bulgur irmik kısır yapar gibi kaynar su ile ıslatılır.Soğuyan bulgur yoğurma kabına alınır üzerine un ve salça ilavesi ile yoğrulmaya başlanır.1 yumurta kırılır. birbirini tutana kadar yoğrulur.[ Bulguru yoğurma aşamasında çok fazla yorulmadan yarım saat aralarla bir kaç dakika yoğrulması yeterli olacaktır.]
Yemeğimizin salçalı sosu için; 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan biraz zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulur. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 bardak su ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. 1 tutam karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 limonun suyu konulur. Biraz daha su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Analı Kızlının Kızları İçin: Misket büyüklüğünde köfte topları yapılır.
Anaları İçin; Bulgurdan hazırlanan hamur limon büyüklüğünde parçalar alınır içli köfte gibi içi açılır ve kıyma ile doldurulup kapatılır.Hazırlanan analar kızlar ocakta kaynayan salçalı sosta pişirilir.Analı Kızlı servise hazır.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam karabiber
Analı Kızlı Dış Malzemeler:
3 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı nane
1 limon İç Hazırlanması:Kıyma eklenip kavrulur.3 adet kuru soğan yemeklik doğranıp kıymaların üzerine ilave edilir.Soğanlar kıymanın içinde kayboluncaya kadar yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirilir. 1 yemek kaşığı biber-domates salçası eklenir. Tuz karabiber serpilip soğumaya bırakılır.
Köftenin Dışı İçin; Bulgur irmik kısır yapar gibi kaynar su ile ıslatılır.Soğuyan bulgur yoğurma kabına alınır üzerine un ve salça ilavesi ile yoğrulmaya başlanır.1 yumurta kırılır. birbirini tutana kadar yoğrulur.[ Bulguru yoğurma aşamasında çok fazla yorulmadan yarım saat aralarla bir kaç dakika yoğrulması yeterli olacaktır.]
Yemeğimizin salçalı sosu için; 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan biraz zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulur. 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 bardak su ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut ilave edilir. 1 tutam karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı nane, 1 limonun suyu konulur. Biraz daha su eklenerek kaynamaya bırakılır.
Analı Kızlının Kızları İçin: Misket büyüklüğünde köfte topları yapılır.
Anaları İçin; Bulgurdan hazırlanan hamur limon büyüklüğünde parçalar alınır içli köfte gibi içi açılır ve kıyma ile doldurulup kapatılır.Hazırlanan analar kızlar ocakta kaynayan salçalı sosta pişirilir.Analı Kızlı servise hazır.
Etiketler:
adana analı kızlı,
ana yemekler,
analı kızlı,
analı kuzulu,
başlangıç yemekleri,
doğu yemekleri,
et yemekleri,
kolay içli köfte,
köfte,
nefis analı kızlı,
tarsus analı kuzulu
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)