Kurabiyenin de ıspanaklısı olur mu?" demeyin.Kekin ıspanaklısı olur da kurabiyenin olmaz mı?. Şimdilerde doğal renk vermek için her türlü sebze meyve kullanır olduk bilinçli anneler olarak.Marketlere gidip zararlı yiyecekleri alıp çocuklarının ellerine tutuşturuyorlar marifet gibi, çok üzülüyorum yazık.Elimizden birşey gelmese de en azından çevremize iyi örnek olalım, doğal beslenerek..
Malzemeler:
1 çay bardağı ıspanak püresi
1/2 paket tereyağ (yoksa margarin)(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kahve fincanı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
İsteğe bağlı damla çikolata
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kahve fincanı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
İsteğe bağlı damla çikolata
Kabartma tozu yarım paket(5gm)
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakların sadece yaprak kısımlarını ayırıp yıkadıktan sonra üzerine kaynar su döküp yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra bunları robottan geçirerek püre haline getiriyoruz. (Sulu olmamasına özen gösterin)
Margarin ve sıvıyağı iyice karıştırıp pudra şekerini,unu,ıspanakları ve vanilyayı kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. Bu tarifte dondurma kaşığı kullandık.Değişik şekilde kalıplardan da faydalanabilirsiniz) 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri fazla kızarmayacak kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakların sadece yaprak kısımlarını ayırıp yıkadıktan sonra üzerine kaynar su döküp yumuşamalarını sağlıyoruz. Daha sonra bunları robottan geçirerek püre haline getiriyoruz. (Sulu olmamasına özen gösterin)
Margarin ve sıvıyağı iyice karıştırıp pudra şekerini,unu,ıspanakları ve vanilyayı kabartma tozunu ekleyerek yoğuruyoruz. Bu tarifte dondurma kaşığı kullandık.Değişik şekilde kalıplardan da faydalanabilirsiniz) 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üzeri fazla kızarmayacak kadar (yaklaşık 20 dk.) pişiriyoruz.Afiyet olsun.