22 Mayıs 2015 Cuma

Ekmek Kadayıfı (sade)

 Ekmek kadayıfının yapılışını ilk annemden gördüm.Kaç yaşındaydım bilmiyorum.Sobanın üstünde tepsiyi çevire çevire pişirirdi.Sünger gibi yumuşacık... Bir de  kaymak varsa süper olur!
Bu tarifimi annemin yaptığı gibi yaptım.Farklı çeşitleri de var,onları da zamanla yazacağım İnşallah.
Ekmek kadayıfını büyük aldığım için pişirmeden 3 parçaya böldüm.Malum herkeste  kilo problemi var.Önce ekmek kadayıfını büyükce bir tepsiye koyup bol kaynar suda ıslatıyoruz ve tepsiyi kapakla kapatıyoruz.(İki misli büyüyüp her tarafı sünger gibi yumaşamış olacak.) Fazla su kalmışsa tepsinin tabanında bu suyu süzüyoruz.Diğer tarafta şeker ile suyu kaynatıp şerbet hazırlıyoruz.Şerbetin bir kısmını ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz.Tepsiyi ocağın üzerine oturtup yavaş ateşte tepsiyi çevirerek kaynatıyoruz.Bir kaşık yardımı ile tepsinin içinde kaynayan şerbeti alıp ekmek kadayıfının üzerine döküyoruz.Bu işleme şerbet bitinceye kadar devam ediyoruz.Soğuyunca hazır kadayıf kaymağı  ile servis ediyoruz.
Servis önerileri:Afyon kaymağı,dondurma,kremşanti,hazır kadayıf kaymağı,süt reçeli.

Malzemeler:
Ekmek kadayıfı küçük boy
3 su bardağı şeker
3su bardağı su
Yarım limon suyu



Yorum Gönder