8 Eylül 2014 Pazartesi

PANKEK (LOKUM DÖKMESİ)

     PANKEK BALLI

 Günümüzde hızlı yaşam tarzı bazı değerlerimizi yavaş yavaş yitirip yerini -ister istemez- farklı yaşam tarzlarına bıraktı. Bunlardan biri de akşamları yapılan çok zahmetli davetlerin, yerini pazar sabahları yapılan şık kahvaltılara bırakması...Eskiye göre pek bi modernleştik. Tabii ki bu, kahvaltı sofralarına da yansıdı.Annemin gayganası (lokum dökmesi)
oldu Pankek...
   
   PANKEK (LOKUM DÖKMESİ)
2 Yumurta
2 Su bardağı süt
2. 2,5 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
2 Kaşık şeker
2 Kaşık sıvı yağ
 
     YAPILIŞI
 Malzemenin hepsini karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin.Kek hamurundan daha akıcı olacak.Tavayı sıvı yağla az miktarda yaglayıp,elde ettigimiz karışımdan kaşıkla iki üç kaşık döküp arkalı önlü pişirilir.üzerine bal döküp servis edilir.Pudra şekeri,reçel ,marmelat la da güzel olur.Annem gaygananın(lokum dökmesi)nin arasına toz şeker serperdi.Çıtır çıtır bayılırdım yemesine


Yorum Gönder